Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

SM rosina no nākamā gada daļu akcīzes nodokļa novirzīt dzelzceļam

Satiksmes ministrija (SM) rosina sakārtot publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras finansēšanu, tostarp paredzot arī, ka, sākot ar 2012. gadu, vismaz 10% no valsts budžeta ieņēmumiem par akcīzes nodokli novirzīt dzelzceļa infrastruktūras pārvaldīšanai, portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrjas pārstāve Ilze Svikliņa.

SM paredz, ka šim mērķim vismaz 10% no plānotajiem valsts budžeta ieņēmumiem tiks novirzīti no akcīzes nodokļa par dīzeļdegvielu un biodīzeļdegvielas piedevu, kas izlietota pārvadājumiem pa dzelzceļu.

To paredz SM izstrādātie grozījumi Dzelzceļa likumā, ko izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Lai grozījumi stātos spēkā, tie jāatbalsta arī valdībā un jāapstiprina Saeimā.

"Likumprojekts paredz iedibināt mehānismu, kas jau sen darbojas citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, kad dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs slēdz daudzgadu līgumu ar valsti par valsts finansējumu un uzņemoties zināmas saistības," uzskata SM pārstavji.

"Garantēta valsts finansējuma piešķiršana publiskai dzelzceļa infrastruktūrai ļaus samazināt maksu par tās izmantošanu, kas šobrīd ir viena no augstākajām Eiropā. Tas, savukārt, veicinās VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) konkurētspēju ar kaimiņvalstu dzelzceļiem, piesaistot jaunus pārvadātājus un palielinot pārvadāto kravu apmērus", norādīja SM dzelzceļa nodaļas vadītājs Jānis Eiduks.

Tāpat likuma grozījumu projektā iekļauta norma, ka dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksu par iekšzemes maršrutos veiktajiem pārvadājumiem, ko veic uz valsts vai pašvaldību sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līguma pamata, kompensētu no valsts budžeta tieši infrastruktūras pārvaldītājam, nevis caur pārvadātāju. SM šādā veidā cer pareizāk plānot pārvadājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas