Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tiesībsarga birojs saskata problēmas palīdzības sniegšanā ģimenēm bērnu audzināšanā

Tiesībsarga birojs bāriņtiesu darbā saskata problēmas palīdzības sniegšanā ģimenēm bērnu audzināšanā.

Problēmas saskatām preventīvajā darbā - palīdzības sniegšanā ģimenēm bērnu audzināšanā, norādīja Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, jautāta, vai ir saskatāmas problēmas bāriņtiesu darbā.

Kā ziņots, aprīļa vidū Latvijas Ordeņu brālība lūdza tiesībsargam Jurim Jansonam izvērtēt bāriņtiesu institūcijas juridisko pamatojumu, kompetences atbilstību un to, cik lielā mērā ģimenes ir aizsargātas pret iespējamām bāriņtiesu darbinieku kļūdām un ļaunprātībām.

Grāvere akcentē, ka bērnu izņemšana no ģimenēm ir sekas laikus nesniegtai sociālajai palīdzībai un neveiktam sociālajam darbam ar ģimeni.

Viņa minēja, ka atbilde pēc būtības tiks sniegta Iesniegumu likumā noteiktajā kārtībā - attiecīgi 30 dienu laikā no saņemtā iesnieguma.

Jau vēstīts, ka organizācija uzskata, ka bāriņtiesas neatbilst sabiedrībā pastāvošajam priekšstatam par to, kas ir tiesa, jo par bāriņtiesas tiesnesi var kļūt cilvēks bez jebkādas juridiskās izglītības, noklausoties vien vieglu sagatavošanās kursu. "Un pēc tam izlemt ģimeņu un bērnu likteņus uz visu mūžu. Te kaut kas iznācis galīgi greizi, un mums ir jāskandina vislielākie trauksmes zvani," uzskata Latvijas Ordeņu brālība.

"Pēdējā gadā aizvien biežāk mums nākas dzirdēt izmisušus vecākus vai mammas, kurām atņemti bērni, un viņas ir bezspēcīgas aizstāvēties bāriņtiesu priekšā," akcentē biedrības pārstāvis Jānis Rožkalns.

Iesniegumā tiesībsargam Ordeņu brālība pauž satraukumu arī par lielo uz ārzemēm adoptēto bērnu skaitu. Pēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas datiem, pēdējos piecos gados no vecākiem šķirti vairāk nekā 9000 bērnu. Viņi vēlas uzzināt, kādā veidā tiek uzraudzīts, vai ārzemēs atdotajiem Latvijas bērniem patiešām tur klājas labāk.

"Īpaši vēlamies zināt, vai un kā tiek kontrolēts tas, lai mūsu bērni nenonāk homoseksuālistu rokās. Valsts pamats un nākotne ir ģimene un bērni, tādēļ sargāsim tos ar vislielāko atbildību," iesniegumā akcentē biedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas