Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tūristu apkrāpšanas samazināšanai lidostā Rīga plānots izveidot vienotu dispečeru dienestu

Tūristu apkrāpšanas gadījumu skaita samazināšanai starptautiskajā lidostā "Rīga" plānots ieviest vienotu dispečeru dienestu, pastāstīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Viņš sacīja, ka ir redzējis taksometru čeku, kur par braucienu no lidostas līdz Rīgas centram ir aprēķināti 17 lati. "Licencētāji saka, ka tur neko nevar izdarīt un lai ārzemnieks, kurš šo summu samaksājis, vēršas pie licencētāja, un tad šīs lietas tiks risinātas," norādīja lidostas vadītājs, taču konkrētu taksometru kompānijas nosaukumu nenosauca.

Luhse atzina, ka visām lidostā strādājošajām kompānijām ir problēmas ar tūristu apkrāpšanu. "Nav tā, ka visi ir ļoti godīgi. Visur lidostās strādājošie taksometru vadītāji apkrāpj ceļotājus. Tā ir pasaules prakse," viņš teica.

Risinājums varētu būt vienota dispečeru dienesta izveide, kur cilvēks aiziet uz samaksā naudu, un viņam piegādā taksometru. "Ja viņš grib, viņš par labu darbu iedod dzeramnaudu. Savukārt vēlāk dispečeru dienests norēķinās ar konkrēto taksometru kompāniju. Grūti iet ar šo ieceri, bet citādi nevar. Katrā ziņā šajā jautājumā pretestība ir milzīga. Ja veiksies, mēs līdz nākamajam gadam ar šo ieceri tiksim galā, bet tai ir liela pretestība. Tur ir jāmaina nosacījumi taksometru pārvadājumiem. Katrā ziņā es citu izeju, lai izvairītos no krāpšanas, nezinu," klāstīja Luhse.

Pastāv vēl viens variants – lidosta "Rīga" izveido savu taksometru dienestu, tomēr tas nebūt nav izdevīgi, jo tas ir pilnīgi jauns un sarežģīts bizness, informēja lidostas "Rīgas" vadītājs un piebilda, ka lidosta no šīs idejas ir atteikusies.

Luhse arī minēja, ka turpmāk, lai stingrāk kontrolētu taksometru firmas, kas strādā lidostā, lidosta regulāri veiks kontroles braucienus.

Luhse norādīja, ka saistībā taksometru pakalpojumiem lidostai ir vēl vairākas idejas, tostarp viena ideja ir pat ļoti unikāla. "Piemēram, mums pašlaik lidostā ir kravu vilcēji, kuri ir aprīkoti ar dīzeļdegvielas dzinējiem. Izmantojot Eiropas Savienības līdzekļus, šos vilcējus iespējams pārveidot darbināšanai ar elektrību. Tomēr šo lādēšanas staciju izplatītāji saka, ka lādēšanas stacijas izveide atmaksātos, ja to izmantotu nevis tikai 20 kravu vilcēji, bet vēl 50 taksometru," viņš klāstīja.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas