Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz Rundāles pils muzeja direktora amatu pieteikušies 16 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Rundāles pils muzeja direktora amatu noteiktajā termiņā – līdz 14. septembrim – pieteikumus iesnieguši 16 pretendenti, portālu Diena.lv informēja KM.

Ilggadējais Rundāles pils direktors, mākslas vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas speciālists, gleznotājs, daudzu grāmatu autors, sabiedrisks darbinieks Imants Lancmanis, kurš Rundāles pils muzejā strādā kopš 1964. gada un to vadījis kopš 1975. gada, ir pieņēmis lēmumu doties pensijā. Viņš nesen intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Viens pret vienu izteicies, ka muzejā turpinās darboties kā brīvprātīgais.

Lancmanis Rundāles pils muzeja direktora amatu atstās no 2019. gada 1. janvāra. Viņš uzsvēris, ka Rundāles pils muzejs turpmākajos gados jāvada līdzīgi jau pašlaik izvirzītiem uzstādījumiem un ideāliem.

Nākamā Rundāles pils muzeja vadītāja pretendentu iesniegtos pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota komisija, kuras sastāvā darbosies pārstāvji no KM, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Muzeju padomes, Latvijas Mākslas akadēmijas, kā arī no Rundāles pils muzeja.

Rundāles pils muzeja direktora amata pretendentiem tika izvirzītas sekojošas prasības: augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, pēdējo septiņu gadu laikā iegūta vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu svešvalodu, to skaitā angļu valodas, zināšanas. Amata kandidātam /-tei jābūt labām zināšanām un izpratnei par muzeju darbību un funkcijām, labām sadarbības un komunikācijas prasmēm, kā arī labām darba organizācijas un vadības prasmēm.

Amata pretendentiem bija jāiesniedz arī Rundāles pils muzeja darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam Rundāles pils muzeja direktora amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 2264 eiro.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ja Lancmanis turpinās "darboties kā brīvprātīgais" ... jaunais direktors nebūs laimīgs. Imants darītu gurāk, ja dotos kādā ceļojumā uz gadiem trim.
Scorseze
S
Nav saprotams, kapēc Lancmanim vispār jāatstāj amats, jo tas taču ir skaidrs, ka tūlīt tur par dārznieku ieliks kādu āzi. Sāksies kārtējā "izpēte" un "apsekošana", kā rezultātā tiks secināts, ka steidzami nepieciešama "rekonstrukcija" un gatavs, sāksies naudas zagšana lielos apmēros, kam ar Rundāles saglabāšanu nebūs nekāda sakara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas