Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Valsts iepirkumu līgumus valdībā izskatīs, ja summa pārsniegs 1 miljonu latu

Ja valsts iepirkuma darījuma summa pārsniegs vienu miljonu latu, līgumu vispirms izvērtēs Valsts kanceleja, Tieslietu ministrija, Finanšu ministrija un to atzinums tiks izskatīts valdībā.

Kā aģentūru LETA informēja valsts kancelejas Komunikācijas departamentā, to paredz Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) izdotā rezolūcija, kas nosaka, ka turpmāk pirms saistību uzņemšanās notiks visaptverošs valsts interešu izvērtējums, konstatēti iespējamie riski.

Tas nozīmē, ka turpmāk valsts uzņēmumiem un iestādēm pirms tādu civiltiesisko līgumu slēgšanas, ar kurām tiks uzņemtas valsts tiešas vai netiešas saistības, kuru darījuma summa pārsniegs vienu miljonu latu, kā arī par identisku summu darījumiem, kas tiks finansēti no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem, līgumu teksti pirms to noslēgšanas, kā arī iepirkumu tehniskās specifikācijas pirms to publiskošanas iepirkuma procedūras ietvaros, būs jāiesniedz izvērtēšanai Valsts kancelejai un Tieslietu ministrijai, kas minētos dokumentus vērtēs no juridiskā aspekta.

Savukārt vērtējumu par atbilstību valsts interesēm no neattiecināmo izmaksu riska novēršanas aspekta sniegs Finanšu ministrija, skaidro valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane.

Pēc tam šie atzinumi tiks izskatīti valdības sēdē. Premjera rezolūcijā ir noteikts, ka šāda kārtība stājas spēkā ar šodienu, 17.oktobri.

Jau ziņots, ka pēc neveiksmīgā vilcienu iepirkuma procedūras premjerministrs atzina, ka ir nepieciešams valsts lielo iepirkumu procedūru padarīt stingrāku, lai izvairītos no šādiem gadījumiem. "Šajā gadījumā gan konkursu nolikumu gan līgumi būtu jāvērtē valdībai, lai nepieļautu šādas situācijas atkārtošanos, ka "Pasažieru vilciens" sagatavoja nolikumu un piedāvāja parakstīt līgumu, kas neatbilda nolikumam," žurnālistiem iepriekš sacīja Dombrovskis.

Viņš arī bija uzdevis Finanšu ministrijai iesniegt priekšlikumus, kā valsts lielo iepirkumu procedūras padarīt stingrākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas