Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Valsts policija: Pārgalvīgo uz ceļiem mazāk nepaliek, pēc iespējas ātrāk jāievieš fotoradari

Galvenie aizvien pieaugošā ceļu satiksmes negadījumu skaita iemesli ir nepareiza ātruma izvēle, neuzmanība, pārgalvība, nereti arī gājēji atrodas vietās, kur tas nav paredzēts. Pēdējie smagie negadījumi notikuši, vadītājiem atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, intervijā LTV Rīta Panorāmai norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Viņš atzīst, ka tajā laikā, kad uz Latvijas ceļiem bija uzstādīti fotoradari, situācija bija būtiski labāka.

Policija turpina masveida pārbaudes un aktīvi ķer ātrumpārkāpējus - gada pirmajos septiņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, izrakstīts par 7,5 tūkstošiem vairāk protokolu. Pārgalvīgo braucēju uz ceļiem mazāk nepaliek, konstatē N.Krapsis, piebilstot, ka policija gaida brīdi, kad uz valsts ceļiem parādīsies stacionārie fotoradari, jo ar policistu šobrīd rīcībā esošajiem četriem nepietiek. Radarus, kas ir Valsts policijas rīcībā, remontēt nākoties aizvien biežāk.

"Iepriekšējos gados, kad uz ceļiem bija fotoradari, gan cietušo, gan bojāgājušo skaits bija krietni vien mazāks. Tas ir apliecinājums tam, ka fotoradari pēc iespējas ātrāk jāievieš," norāda Krapsis. Iepirkumu konkurss gan ir pagarināts, jo nepieteicās neviens uzņēmējs, kas būtu gatavs veikt fotoradaru piegādi.

Šovasar salīdzinoši bieži satiksmes negadījumos iesaistīti velosipēdisti. Policija atzīst, ka ar bažām gaida rudens un tumšā laika iestāšanos. "[Velosipēdistiem] ir jārūpējas par savu drošību un jāmaina attieksme pret satiksmi kopumā," uzskata N.Krapsis. Kā zināms, no rudens obligāta prasība gājējiem un velosipēdistiem diennakts tumšajā laikā neapgaismotos apvidos būs jāvalkā atstarojošu vesti, savukārt bērniem velosipēdistiem būs obligāti jāvalkā ķiveres.

Policija sola, ka jau tradicionāli jaunā macību gada sākumā posteņi tiks pietuvināti mācību iestādēm, īpaši tajos diennakts laikos, kad skolēni dodas uz skolu un mājup no tās. Tāpat policisti dosies uz mācību iestādēm, lai stāstītu par satiksmes drošību.

Ceļu satiksmes negadījumu statistika šogad, salīdzinot ar pērno gadu, kļuvusi krietni drūmāka. Pēdējā traģēdija notika pirmdien Rīgā -  Mangaļsalā vieglā un kravas auto sadursmē bojā gāja četri cilvēki. Kopā šogad uz ceļiem miruši jau 119 cilvēki. Šodien Satiksmes ministrijā notiks Ceļu satiksmes drošības padomes sēde, kurā vērtēs, cik efektīvi bijuši pasākumi drošības uzlabošanai uz ceļiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas