Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Al Qaeda aicina nogalināt ASV vēstniekus

Starptautiskā teroristu organizāciju tīkla Al Qaeda Ziemeļāfrikas atzars otrdien mudinājis musulmaņus uzbrukt ASV vēstniecībām islāma valstīs un nogalināt amerikāņu vēstniekus, šādi protestējot pret Savienotajās Valstīs uzņemto antiislāmisko filmu Musulmaņu nevainība, pavēstīja organizācija IntelCenter, kas seko līdzi radikālā grupējuma tīmekļa aktivitātēm.

"Mēs aicinām islāma jaunatni sekot Bengāzī lauvu piemēram, noraujot amerikāņu karogus, kas mūsu galvaspilsētās plīvo virs visām viņu vēstniecībām," teikts organizācijas Al Qaeda islāma Magrebā (AQIM) paziņojumā.

Organizācija mudina cilvēkus "dedzināt tos [karogus], mīdīt kājām, nogalināt to [ASV] vēstniekus un pārstāvjus, vai arī izraidīt viņus un attīrīt mūsu zemi no viņu neķītrības, godinot cilvēces vislabāko", tas ir, pravieti Muhamedu.

Džihādistu grupējuma paziņojums tapis 15.septembrī - dažas dienas pēc tam, kad vairākās Tuvo Austrumu valstīs jau bija izraisījušies pirmie protesti pret antiislāmisko filmu.

Mazbudžeta filmā Musulmaņu nevainība, kuras producenti esot neliela ekstrēmu kristiešu grupa, musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis. Tajā izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par "musulmaņu pirmo dzīvnieku". Kopš 11.septembra protesti pret filmu notikuši vismaz 20 valstīs, un tajos dzīvību zaudējuši ap 30 cilvēku, bet vēl vairāki desmiti ievainoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits