Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Aizkulišu ietekmes tīklu audējs Vašingtonā

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušajam padomniekam nacionālās drošības jautājumos Maiklam Flinnam pagājušajā mēnesī nācās atkāpties, jo viņš bija noklusējis, ka ir ticies ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku un ar viņu pārrunājis pret Krieviju noteiktās sankcijas.

Aizvadītajā nedēļā amerikāņu mediji plaši vēstīja, ka arī jaunieceltais ASV ģenerālprokurors Džefs Sešnss pirms novembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām ir saticis Kisļaku. Sešnsu apsūdz melos, jo viņš janvārī notikušajā izjautāšanā Kongresā noliedza, ka viņam Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laikā ir bijuši kontakti ar Krievijas amatpersonām. Baltais nams atklājis, ka ar Krievijas galveno diplomātu Vašingtonā jau pēc Trampa ievēlēšanas ticies arī viņa znots Džēreds Kušners.

Šie skandāli prožektoru gaismā izstūmuši Krievijas vēstnieku, kurš līdz šim ir centies izvairīties no liekas publicitātes. Vieni Kisļaku uzskata par pirmklasīgu diplomātu, savukārt citi ir pārliecināti, ka viņš ir cieši saistīts ar Krievijas specdienestiem. 

66 gadus vecais Kisļaks šogad atzīmē 40 gadu kopš pievienošanās Padomju Savienības/Krievijas diplomātiskajam dienestam. Pēdējos deviņus no tiem viņš pilda vēstnieka pienākumus Vašingtonā. Tas ir trešais augstākais postenis Krievijas diplomātiskajā hierarhijā aiz ārlietu ministra un vēstnieka ANO. Tas, ka viņš netipiski ilgu laiku atrodas augstajā amatā, apliecina Kisļaka augsto novērtējumu Kremlī.

Inženiera izglītību ieguvušais diplomāts 1981. gadā tika iecelts par otro sekretāru Padomju Savienības vēstniecībā ANO, bet no 1985. līdz 1989. gadam pildīja pirmā sekretāra pienākumus padomju vēstniecībā Vašingtonā. 1998. gadā Kisļaks kļuva par Krievijas vēstnieku NATO, savukārt 2003. gadā viņu apstiprināja par Krievijas ārlietu ministra vietnieku – amatu tradicionāli ieņem nākamie vēstnieki ASV. Šo posteni viņš ieņem kopš 2008. gada.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 6.marta, numurā!

Top komentāri

???
?
Virsraksts daudzsološs, bet informācijas nulle.
zvirbulēns
z
Šito spiegu ar noindēs, tagad kremļa aģenti sāks sprāgt kā mušas.
reptilis
r
Jā....,skumji,bet liberālo ''žurnaļugu""(par žurnālistiem viņus saukt nevar) rakstītajam un teiktajam uzticēties nevar ....viņi ir sākuši ""dragāt""tāpat,kā Kremļa kanālu propagandisti:))));((( Iesaku noklausīties EXO Moskvi Latiņinas pētījumu par šo ""sensāciju"".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits