Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Al Qaeda: Uzbrukums ASV konsulātam bija atriebība

Uzbrukums ASV konsulātam Lībijā, kur dzīvību zaudēja ASV vēstnieks un vēl trīs Savienoto Valstu diplomāti, bija atriebība par starptautiskās teroristu organizācijas _Al Qaeda_ otrā augstākā līdera nogalināšanu, teikts _Al Qaeda_ Arābijas pussalas atzara (AQAP) izplatītajā paziņojumā.

Lai gan izplatītajā paziņojumā AQAP tieši neuzņemas atbildību par uzbrukumu ASV konsulātam, nemiernieki norāda, ka Al Qaeda otrā augstākā līdera Abu Jahjas al Libi nogalināšana Pakistānā šā gada jūnijā "vairoja [Lībijas neatkarības varoņa] Omara al Muhtara dēlu entuziasmu un apņēmību atriebties tiem, kuri uzbruka mūsu pravietim".

Al Qaeda kaujinieki savā paziņojumā arī mudina rīkot jaunus uzbrukumus ASV diplomātiskajām misijām Tuvajos Austrumos un Āfrikā, kā arī aicina Rietumos dzīvojošos musulmaņus uzbrukt ASV interesēm.

"Vēstniecību un konsulātu iztīrīšana lai noved pie arābu zemju atbrīvošanas no amerikāņu hegemonijas un iedomības," norāda Al Qaeda.

LETA jau ziņoja, ka vardarbīgos protestus, kuros otrdien dzīvību Lībijas otrajā lielākajā pilsētā Bengāzī zaudēja ASV vēstnieks un vēl trīs Savienoto Valstu diplomāti, izraisīja ASV tapusī filma Innocence of Muslims (Musulmaņu nevainība), kurā aizskarts pravietis Muhameds.

Plašas demonstrācijas, kurās dzīvību zaudēja vēl vairāki cilvēki, pret šo filmu aizvadītas arī virknē citu islāmticīgo valstu Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Āzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits