Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Arī ASV ģenerālprokurors Sešnss ticies ar Krievijas diplomātu Kisļaku

ASV ģenerālprokurors Džefs Sešnss pērn divas reizes ticies ar augsta ranga Krievija diplomātu Vašingtonā Sergeju Kisļaku. Jāatgādina, ka tikšanās ar Kisļaku un maldināšana par šo faktu bija iemesls, kāpēc no amata bija spiests atkāpties ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns. ASV izlūkdienesti Kisļaku uzskata par vienu no Krievijas nozīmīgākajiem spiegiem un spiegu vervētājiem Vašingtonā, vēsta CNN. Krievijas puse šādus apgalvojumus noraida.

Sešnss, kurš amatā stājās 9. februārī, savas izvērtēšanas laikā pirms apstiprināšanas amatā Senāta pārstāvjiem nav darījis zināmu, par ko runājis ar Kisļaku, vēsta CNN, tāpat viņš pauda, ka viņa rīcībā nav informācijas par Trampa administrācijas amatpersonu un Krievijas diplomātu ārpuskārtas kontaktiem.

Izvērtēšanas laikā topošajam ģenerālprokuroram taujāts par kontaktiem ar Krievijas amatpersonām, uz ko Sešnss atbildējis: "Man nav nekādas komunikācijas ar krieviem."

Sešnss uz pārmetumiem reaģēja uzreiz, uzsverot, ka ar nevienu Krievijas diplomātu nav pārrunājis Trampa kampaņas jautājumus. "Es nekad neesmu ticies ar kādu no Krievijas diplomātiem, lai runātu par kampaņu. Man nav ne jausmas, par ko ir šīs apsūdzības. Tās ir safabricētas," paziņojumā norādījis ģenerālprokurors.

Arī viņa preses pārstāve izteicās, ka Sešnsa atbilde "neesot bijusi maldinoša", jo viņam esot jautāts tieši par tikšanos ar Krievijas diplomātiem Trampa kampaņas kontekstā, nevis par tikšanos ar Krievijas diplomātiem, pildot amata pienākumus kā tolaik vēl senatoram un Senāta Bruņoto spēku komisijas loceklim. 

ASV Tieslietu departaments informējis, ka Sešnss ar Kisļaku 2016.gadā ticies divas reizes - jūlijā Republikāņu partijas sanāksmes laikā un septembrī savā ofisā, kad Sešnss vēl bija Senāta Bruņoto spēku komisijas loceklis. Departaments atbalsta Sešnsa preses pārstāves pozīciju, norādot, ka "viņš ticies ar Krievijas diplomātiem kā senators un Bruņoto spēku komisijas loceklis".

Vairāki Kongresa pārstāvji no Demokrātu partijas jau pieprasījuši Sešnsa demisiju.
 

(papildināta visa ziņa)


 

Top komentāri

Pēc sejas izskatās >nozombēts !
P
Pēc sejas izskatās >nozombēts !
Nu gan
N
Ak vai ,tad jau Tramps nekādi nevar savākt savu administrāciju..Tad jau sanāk ,ka viņi visi kopā ar pašu Trampu ir kaut kādu krievijas ielikteni. Ak Žē kur tā pasaulē ritinas .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits