Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASV aizsardzības ministrs atzīst, ka Irāna pašlaik neizstrādā kodolieročus

ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta paziņojis, ka Irāna pašlaik nenodarbojas ar kodolieroču izstrādi. ASV militāra resora vadītāja paziņojums izskanēja 8. janvārī, televīzijas kanāla CBS programmā Face the Nation pārraidītā intervijā.

Pēc L. Panetas vārdiem, Teherāna pagaidām tikai plāno radīt noteiktas iespējas kodolsfērā. ASV aizsardzības ministrs uzsvēra, ka „sarkanā līnija”, kuras pāriešana kļūs Vašingtonai nepieņemama, ir īstas atombumbas izstrādes uzsākšana.

L. Paneta paziņoja, ka šajā gadījumā ASV var izmantot pret Teheranu jebkādus līdzekļus, taču pagaidām, pēc viņa vārdiem, pareizākais risinājums ir turpināt darīt diplomātisko un ekonomisko spiedienu uz Teherānu.

Kā precizē aģentūra Associated Press, intervija ar L. Panetu tikusi ierakstīta 6. janvārī. Kā uzsvērts aģentūras publikācija, šis paziņojums atbilst ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas jau iepriekš pieņemtajai pozīcijai. Piemēram, novembrī L. Paneta brīdināja no uzbrukuma Irānai, atzīmējot, ka tas var atvest pie „neparedzētām sekām”.

Situācija jautājumā ap Irānas kodolprogrammu saasinājās pagājušā gada novembrī, kad Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) publicēja ziņojumu, kurā bija apgalvots, ka Teherāna turpina izstrādāt kodolieročus. Irāna savukārt šos apgalvojumus kategoriski noliedz, un uzstāj ka tās kodolprogrammai ir tikai civils raksturs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits