Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ASV aizturētā sieviete saistīta ar plāniem nogalināt zviedru karikatūristu Vilku

ASV pilsonei, kura sevi dēvē par Džihāda Džeinu, izvirzītas apsūdzības par plāniem nogalināt Zviedrijas pilsoni, visticamāk, karikatūristu Lāšu Vilku, vēsta CNN, atsaucoties uz avotiem valsts drošības iestādēs.

Sieviete, īstajā vārdā Kolīna Larouza, arestēta jau 2009.gada oktobrī un viņai izvirzītas apsūdzības "sazvērestībā, ar mērķi materiāli atbalstīt teroristus, sazvērestībā, ar mērķi veikt slepkavību ārzemēs, nepatiesu ziņu sniegšanā valsts pārstāvjiem un mēģinājumā nozagt identifikācijas dokumentus".

K.Larouza un vēl pieci cilvēki ar interneta starpniecību vervējuši cilvēkus "džihāda [svētā kara] veikšanai Dienvidāzijā un Eiropā, kā arī meklējuši sievietes, kuras bez problēmām var ceļot pa Eiropu, lai atbalstītu vardarbīgu džihādu", teikts ASV Tieslietu ministrijas paziņojumā. Džihāda Džeina arī mēģinājusi iegūt finansējumu plānu realizācijai.

Sieviete no Dieva esot saņēmusi tiešu pavēli nogalināt Zviedrijas pilsoni, un izdarīt to tā, lai izbiedētu "visu Kufar [neticīgo] pasauli". "Tas būs mans mērķis, kamēr es to sasniegšu vai miršu mēģinot," K.Larouza teikusi kāda no elektroniskajām sarakstēm ar saviem līdzinātājiem, kuri arī pašlaik atrodas apcietinājumā.

Varasiestādes noraida viņas saistību ar kādu no pazīstamākajiem islāmistu grupējumiem.

Ja kareivīgā sieviete tiks atzīta par vainīgu, viņai draud mūža ieslodzījums un miljons dolāru (500 tūkstošu latu) soda nauda.

Paziņojums par apsūdzībām pret K.Larouzu izplatīts pēc tam, kad otrdien Īrijas policija paziņoja, ka aizturējusi septiņus cilvēkus no Marokas un Jemenas, kas tiek turēti aizdomās par plāniem nogalināt latviešu izcelsmes mākslinieku L.Vilku.

2007.gada augustā visas pasaules musulmaņu sašutumu izraisīja Zviedrijas reģionālajā laikrakstā Nerikes Allehanda publicētā L.Vilka karikatūra, kurā pravietis Muhameds bija attēlots ar suņa ķermeni. Islāma ekstrēmisti simts tūkstošu dolāru (51 tūkstotis latu) lielu atlīdzību par mākslinieka galvu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits