Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ASV aptur Trampa ieceļošanas aizliegumu

ASV varasiestādes sestdien apturējušas prezidenta Donalda Trampa aizliegumu iebraukt ASV septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem, sekojot federālā tiesneša spriedumam uz laiku bloķēt prezidenta izpildrīkojuma izpildi.

"Mēs esam atcēluši vīzu pagaidu atsaukšanu," paziņoja ASV Valsts departamenta preses pārstāvis. "Personas ar vīzām, kuras nav fiziski atsauktas, tagad var ceļot, ja vīza ir citādi derīga."

Kā ziņots, apgabala tiesnesis Džeimss Robarts Sietlā piektdien uz laiku bloķēja prezidenta Donalda Trampa izpildrīkojumu, ar kuru apturēta bēgļu programma un aizliegts iebraukt ASV septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem.

Viņš pieņēma šādu lēmumu pēc Vašingtonas un Minesotas štatu prasības apturēt šo Trampa rīkojumu, kas izprovocējis juridiskas cīņas ASV.

Vašingtonas štats kļuvis par pirmo, kas vērsies tiesā pret šo Trampa rīkojumu, un šai prasībai šonedēļ pievienojās arī Minesota. Vašingtonas štata ģenerālprokurors Bobs Fērgusons paziņojis, ka Trampa rīkojums nodara ievērojamu kaitējumu iedzīvotājiem un faktiski pilnvaro īstenot diskrimināciju.

Abi štati panāca pagaidu ierobežojošu rīkojumu, kamēr tiesa izskata prasību, kurā teikts, ka svarīgākās Trampa izpildrīkojuma sadaļas ir nelikumīgas un nekonstitucionālas.

 

Top komentāri

Nu ja
N
TAI paša Lielbritānija ,Eiropā ,cilvēki ir jau pretim bēgļiem un mūsu Latvijā nevēlas viņus redzēt. Tramps saka pareizoi, triju mēnešu laikā ir robeža ciet ,pa to laiku irobezsargiem ,citām migrācijas iestādēm ir jāizpēta kas tie par cilvēkiem, ar ko viņi ir saistīti.Ko sliktu vins dara ,visadus švalus ielaist nedrikst,bus ka Eiropa sprādzieni utt
nazis
n
izskatās, ka pasaules ceļš uz galu ir kā smags vilciens, kuru vienam trampcilvēka, pat ar tādu lielu varu, pa spēkam nebūs apturēt
M
M
Viņiem vajadzētu atļaut Trampam ieceļot Krievijā un vairs nelaist atpakaļ!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits