Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ASV FIB vēlas nopratināt trīs ar Bengāzī uzbrukumu saistītus cilvēkus

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) vēlas nopratināt trīs ar pērn 11.septembrī Bengāzī, Lībijas austrumos, notikušo uzbrukumu Savienoto Valstu diplomātiskajai misijai saistītus cilvēkus, kuru fotoattēli trešdien ievietoti dienesta mājaslapā.

FIB gan nenorāda, vai trīs vīrieši, kas attēlos visi ir redzami bruņojušies ar šaujamieročiem, tiek turēti aizdomās par uzbrukumu misijai, kurā tika nogalināti četri amerikāņi, arī vēstnieks Kriss Stīvenss.

"FIB tagad lūdz lībiešus un cilvēkus visā pasaulē sniegt papildu informāciju saistībā ar šiem notikumiem," norāda likumsargi. "Mēs meklējam informāciju par šiem trim indivīdiem, kas atradās ASV īpašās misijas teritorijā, kad tai tika uzbrukts. Šie indivīdi, iespējams, spētu sniegt informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā."

Republikāņi pārmet ASV prezidentam Barakam Obamam, ka viņš nav darījis pietiekami daudz, lai aizsargātu diplomātiskās misijas, turklāt esot arī slēpts uzbrukuma patiesais raksturs. Augstas administrācijas amatpersonas sākotnēji sacīja, ka uzbrukums bijis spontāna reakcija uz tīmeklī ievietoto antiislāmisko video, kas arī Kairā un citviet pasaulē izraisīja vardarbīgus protestus.

Vēlāk amatpersonas atzina, ka līdzās Bengāzī misijai nav notikušas protesta demonstrācijas. Turklāt ASV mediji ziņoja, ka netālajā piebūvē, kas arī cieta uzbrukumā, esot bijusi izvietota Centrālās izlūkošanas pārvaldes slepena misija. Obama uzbrukumu raksturoja kā teroraktu un solīja vainīgos saukt pie atbildības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits