Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV ģenerālis: ASV jāpārtrauc vilcināties ar raķešu sūtīšanu Kijivai

Vašingtonai jāpārtrauc vilcināties ar raķešu sūtīšanu Kijivai, jāpiegādā tāla darbības rādiusa raķetes un jāpaātrina iznīcinātāju piegāde Ukrainas armijai, paziņojis bijušais ASV Centrālās pavēlniecības komandieris atvaļinātais ģenerālis Deivids Petreuss.

Petreuss sacīja, ka Vašingtonai un citām rietumvalstu valdībām ir jāpārvar mēģinājumi bloķēt Kijivai būtisku palīdzību.

Viņš paziņoja, ka ASV būtu jāpārtrauc pretoties taktisko ballistisko raķešu ATACMS nosūtīšanai, savukārt citiem līderiem būtu jāpalielina savs atbalsts.

Petreuss norādīja, ka Kijiva varētu "mainīt kara dinamiku", ja izrādītos, ka tā spēj pārraut sauszemes ceļu starp Krimas pussalu un citām okupētajām teritorijām.

Viņš paziņoja, ka Vašingtona grauj šīs izredzes, vilcinoties ar dažiem lēmumiem, tostarp par raķešu ATACMS nosūtīšanu, ko varētu palaist no Ukrainas bruņotajiem spēkiem jau piegādātajām raķešu sistēmām HIMARS un kuru darbības rādiuss ir 300 kilometri.

"Es ceru, ka ASV nodrošinās taktisko raķešu sistēmas, kas dubultos darbības rādiusu salīdzinājumā ar to, ko mēs esam nodrošinājuši," pavēstīja Petreuss.

"Un es ceru, ka arī šīs lidmašīnas varēs nodot ekspluatācijā agrāk, nekā paredzēts," viņš piebilda, atsaucoties uz F-16, ko Kijivai ar Vašingtonas piekrišanu apsolījušas Dānija un Nīderlande.

Petreuss arī aicināja Zviedriju dot Ukrainai tās lidmašīnas "Gripen", kas ir labāk piemērotas darbam uz Ukrainas spēkiem pieejamajiem skrejceļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits