Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ASV grib ietekmēt Irānu ar Krievijas un Sīrijas palīdzību

The New York Times jau pirmdien ziņoja par Baraka Obamas vēstuli Dmitrijam Medvedevam, kurā ASV prezidents esot piedāvājis atteikties no pretraķešu vairoga Centrāleiropā apmaiņā pret Krievijas palīdzību Irānas konfliktā. Krievijas līdera preses sekretāre Natālija Timakova gan apgalvoja, ka vēstule bijusi bez konkrētiem piedāvājumiem. Tie varot parādīties tikai nedēļas nogalē, kad H.Klintone tiksies ar Sergeju Lavrovu.
Apliecinot, ka Irānas kodolprogramma uztrauc arī jauno ASV valdību, Krievijas un ASV laikrakstos parādījušās ziņas par Vašingtonas centieniem problēmas risināšanā iesaistīt arī Sīriju un Krieviju. Damaskā jau drīzumā varētu ierasties divi ASV administrācijas pārstāvji, lai pārspriestu attiecību uzlabošanu ar Irānas sabiedrotajiem, otrdien preses konferencē Izraēlā sacīja ASV ārlietu ministre Hilarija Klintone.

ASV ārlietu ministre Izraēlā pieminēja arī pretraķešu vairogu. Viņa sacīja, ka tā vienīgā paredzētā funkcija ir aizsardzība no iespējamajiem Irānas uzbrukumiem, tāpēc plāns var tikt atlikts tikai gadījumā, ja Irāna vairs neapdraudēs rietumvalstis. D.Medvedevs otrdien sacīja, ka Krievija ir gatava apspriest "jaunu konstrukciju, kas apmierinātu visus eiropiešus un, protams, ASV, kā arī būtu pieņemama mūsu valstij".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits