Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

ASV izlūki: Lidmašīnas katastrofu izraisīja, iespējams, Islāma valsts atstāta bumba

Metrojet lidmašīnas katastrofu izraisījis sprādziens, kura cēlonis varētu būt bumba, ko tur novietojis teroristiskās organizācijas Islāma valsts biedrs.

To, atsaucoties uz vārdā nenosauktu ASV izlūkdienesta darbinieku, vēsta CNN.

"Ir skaidra sajūta, ka to izraisīja sprāgstoša ierīce, kas ievietota bagāžas nodalījumā vai kur citur lidmašīnā," izteicies informētais avots, piebilstot, ka formāls slēdziens saistībā ar šīm aizdomām nav pieņemts.

Šis novērtējums balstīts uz izlūkošanas ziņojumiem pirms sestdien notikušās traģēdijas, tomēr tie nevēsta par konkrētiem draudiem. Amatpersona piebildusi, ka "Sīnājā bija vērojamas papildu aktivitātes, kas pievērsa mūsu uzmanību".

Bažās, ka sestdien Sīnāja pussalā notikusī aviokatastrofa notikusi spridzekļa dēļ, trešdien nolemts apturēt lidojumus starp Lielbritāniju un Šarmelšeihu Ēģiptē, ziņo BBC. Savukārt ASV vēstniecība Ēģiptē izplatījusi brīdinājumu neceļot uz Sīnāja pussalu.

Šis ir "piesardzības pasākums", jo "gaismā nākusi plašāka informācija" par sestdien notikušo traģēdiju, pavēstījis Lielbritānijas premjera birojs. Tāpat no Lielbritānijas uz Ēģipti nosūtīti eksperti, kuri pārbaudīs drošību Ēģiptes lidostā un prasītos izmeklēšanas pasākumus sola paveikt vēl trešdien.

Reuters, atsaucoties uz Ēģiptes Civilās aviācijas ministriju, vēsta, ka izmeklētājiem izdevies iegūt datus no vienas melnās kastes, kas atradās avarējušajā lidaparātā, bet otrs datu nesējs ir daļēji sabojāts un, lai no tā iegūtu informāciju, vajadzēs vairāk laika. 

Lidmašīnas katastrofas cēlonis, visticamāk, bijis sprādziens, taču nav skaidrs, vai to izraisījusi degviela, dzinēja bojājums vai spridzeklis, trešdien pavēstījis anonīms avots, kurš saistīts ar Ēģiptē strādājošo avārijas izmeklēšanas ekspertu komisiju.

Lidaparāta borta datori fiksējuši strauju augstuma samazināšanos, ko rādīja arī Flight Radar fiksētais straujais lidmašīnas ātruma samazinājums.

Jau vēstīts, ka sestdien Sīnāja pussalā nogāzusies Krievijas lidmašīna Airbus A321, kas ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem uz klāja bija reisā 7K9268 ceļā no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu. Lidmašīna no radaru ekrāniem pazudusi 23 minūtes pēc pacelšanās.

Pirmdien ap plkst.6 Sanktpēterburgā ieradās pirmā lidmašīna ar aviokatastrofā dzīvību zaudējušo cilvēku līķiem. Krievijā nogādātas 144 cilvēku mirstīgās atliekas. Otra lidmašīna ar upuru mirstīgajām atliekām Krievijā ieradās pirmdienas vakarā, bet otrdien Krievijā nogādātas pēdējās katastrofā bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Pievienotas pirmās četras rindkopas un mainīts virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits