Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ASV "Kaukāza emirāta" līderi Doku Umarovu atzīst par teroristu

ASV varas institūcijas Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieku organizācijas "Kaukāza emirāts" līderi Doku Umarovu oficiāli atzinušas par teroristu, tādējādi paredzot sankcijas ikvienam uzņēmumam un organizācijai, kura Umarovam palīdzēs, paziņoja Aizsardzības departamenta pārstāvis.

"Šī rīcība ļaus apturēt Umarovam sniegto finansiālo un cita veida palīdzību," teikts ASV Aizsardzības departamenta pārstāvja Filipa Kraulija paziņojumā presei.

Aizsardzības departaments atzina, ka Doku Umarovs piedalījies Maskavas-Sanktpēterburgas ātrvilciena katastrofas rīkošanā pērnā gada decembrī un bijis atbildīgs par sprādzieniem Maskavas metro stacijās šā gada martā. Abos teroraktos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 60 cilvēki.

ASV ir apņēmusies iznīcināt Umarova kaujinieku tīklu un neļaut rīkot teroraktus, paziņoja Kraulijs.

Pretterorisma departamenta pārstāvis Deniels Bendžamins norādīja, ka Umarova iekļaušana teroristu sarakstā ir tieša atbilde uz ASV un Krievijai izteiktajiem draudiem.

"Umarova uzbrukumi apliecina, ka terorisms ir globāla problēma. Mēs līdz ar Krievijas pilsoņiem nosodām šos briesmīgos teroraktus," piebilda Bedžamins.

Umarovs tomēr nav iekļauts visvairāk meklēto teroristu sarakstā, kurā ASV iekļāvusi Osamu bin Ladenu un visus teroristu tīkla "Al Qaeda" augstākā ranga vadītājus.

ASV lēmumu Umarovu iekļaut teroristu sarakstā atzinīgi novērtējušas Krievijas amatpersonas.

Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva padomnieks Anatolijs Safonovs norādīja, ka šāda ASV rīcība ļaus izsludināt Umarova starptautisku meklēšanu, kā arī izdot starptautiskus orderus, lai uzliktu finanšu, darbības un juridiskas sankcijas.

Jau vēstīts, ka pērnā gada decembrī notika Maskavas-Sanktpēterburgas ātrvilciena katastrofa, kurā, vilcienam ar ātrumu apmēram 200 kilometri stundā noskrienot no sliedēm, bojā gāja 26 cilvēki, vēl 100 guva ievainojumus.

Teroristu pašnāvnieču sprādzienos Maskavas metro stacijās "Lubjanka" un "Kultūras parks" ("Park kuļturi") 29.martā dzīvību zaudēja 40 un ievainojumus guva vairāk nekā 70 cilvēki.

Atbildību par šiem teroraktiem uzņēmās Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieku organizācija "Kaukāza emirāts".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits