Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ASV pārvieto bezpilota lidmašīnas no Irākas uz Turciju

Lai atbalstītu Turcijas cīņu ar kurdu nemierniekiem, ASV nosūtījusi no Irākas uz Turciju bezpilota izlūklidmašīnas Predator, pirmdien paziņoja Pentagona pārstāvis Džons Kērbijs.

Četras bezpilota lidmašīnas saskaņā Turcijas valdības pieprasījumu pārvietotas no lidlauka Irākas ziemeļos uz Indžirlikas aviobāzi Turcijā, paziņoja Kērbijs.

Jau ziņots, ka kopš vasaras vardarbība Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) kaujinieku un Turcijas armijas starpā ir saasinājusies, un Turcija pagājušajā mēnesī īstenoja vērienīgu operāciju pret PKK, atmaksājot par kurdu nemiernieku uzbrukumu, kurā tika nogalināti 24 karavīri. Tik lielu upuru skaitu Turcijas armija vienā uzbrukumā nebija pieredzējusi kopš 1993.gada.

Ankara jau iepriekš atzina, ka ved sarunas ar ASV par Predator izvietošanu Turcijas teritorijā. Pirmdien Kērbijs apliecināja, ka bezpilota lidmašīnu misija paliek iepriekšējā, mainās tikai to bāzes vieta.

Lai palīdzētu Ankarai cīņā ar PKK, Pentagons pagājušajā mēnesī paziņoja, ka plāno pārdot Turcijai arī trīs helikopterus AH-1 Super Cobra, slēdzot darījumu, kas vērts vairāk nekā 111 miljonus dolāru (aptuveni 57 miljonus latu).

PKK, ko Ankara un liela daļa starptautiskās sabiedrības uzskata par teroristu grupējumu, 1984.gadā sāka bruņotu cīņu par kurdu pašnoteikšanās tiesībām Turcijas dienvidaustrumos, izraisot konfliktu, kurā gājuši bojā aptuveni 45 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits