Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV pirmoreiz nodos Ukrainai konfiscētos Krievijas oligarhu aktīvus

ASV pirmoreiz nodos Ukrainai konfiscētos Krievijas oligarhu aktīvus 5,4 miljonu ASV dolāru apmērā, kas būs iekļauti jaunajā, vairāk nekā miljardu dolāru vērtajā ASV palīdzības paketē Ukrainai, trešdien paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Mēs pimoreiz nodosim Ukrainai Krievijas oligarhu aktīvus, kas konfiscēti sankciju ietvaros un tagad tiks novirzīti ukraiņu veterānu atbalstam. Par to jāmaksā tiem, kas veicinājuši Putina agresiju," sacīja Blinkens kopīgā preses konferencē ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu.

Viņš uzsvēra, ka šie 5,4 miljoni dolāru tiks novirzīti kara veterānu reintegrācijas un rehabilitācijas atbalstam.

Blinkens arī atzīmēja, ka Vašingtona turpinās sniegt glābšanas un medicīnisko palīdzību, kā arī ārkārtas patversmes tiem, kuru mājas ir sagrautas Krievijas agresijas rezultātā.

''Mēs turpinām sniegt medicīnisko palīdzību un palīdzību veselības aizsardzības jomā tiem, kas izdzīvojuši nepārtraukto Krievijas raķešu uzbrukumu un apšaužu laikā," sacīja Blinkens.

Jau vēstīts, ka Blinkens trešdien vizītes laikā Kijivā paziņoja, ka Vašingtona maksimāli palielinās centienus atbalstīt Ukrainai, tai turpinot pretuzbrukumu Krievijai. Blinkens arī paziņoja par jaunu, vairāk nekā miljardu dolāru vērtu palīdzību Ukrainai, kas, pēc viņa teiktā, palīdzēs Ukrainas pretuzbrukumam "uzņemt tempu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits