Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV plāno ieceļošanas aizlieguma sarakstā iekļaut Baltkrieviju un Kirgizstānu

ASV administrācija apsver iespēju pievienot ieceļošanas aizlieguma sarakstam Baltkrieviju, Kirgizstānu un četras Āfrikas valstis, atsaucoties uz amatpersonu teikto, vēsta laikraksts Wall Street Journal.

Šīm valstīm netiks noteikts totāls ieceļošanas aizliegums, tomēr atsevišķiem vīzu veidiem tiks noteikti ierobežojumi, norāda laikraksts.

ASV prezidents Donalds Tramps laikrakstam atzina, ka apsver iespēju ieceļošanas aizlieguma sarakstu papildināt ar vēl citām valstīm, tomēr to, ar kurām tieši, viņš neatklāja.

Valstu saraksts, kurā esot Mjanma, Eritreja, Nigērija, Sudāna un Tanzānija, "nav galīgs un var tikt mainīts", vēsta tīmekļa medijs Politico, prognozējot, ka paziņojums šajā jautājumā gaidāms jau 27.janvārī.

Trampa sākotnējais rīkojums, kas tika izdots pirms trim gadiem, bija vērsts pret septiņu pārsvarā musulmaņu apdzīvotu valstu pilsoņiem. Vēlāk tas tika apstrīdēts tiesās un modificēts.

Tiesas vēlāk atļāva noteikt ierobežojumus attiecībā uz dažu pilsoņu ieceļošanu no Irānas, Jemenas, Lībijas, Somālijas un Sīrijas, kā arī Venecuēlas un Ziemeļkorejas.

Baltā nama preses sekretārs Hogans Gidlijs atteicās izpaust tuvākas detaļas par ieceri paplašināt sarakstu, bet uzsvēra, ka sākotnējais rīkojums bijis "ļoti veiksmīgs centienos aizsargāt mūsu valsti un stiprināt drošības orientierus visā pasaulē".

"Ja kāda valsts vēlas pilnībā piedalīties ASV imigrācijas programmās, tai arī ir jāatbilst visiem drošības un pretterorisma pasākumiem, jo mēs uz Savienotajām Valstīm nevēlamies importēt nedz terorismu, nedz citus nacionālās drošības riskus," paziņojumā skaidroja Gidlijs.

 

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Ka tad galvenais ASV stratēģiskais partneris domā rīkoties šai sakarā?
Domāts ASV vēstniecībai
D
Pret ASV ir jāievieš sankcijas ,un tos mūļus ir jānosēdina viņu īstajā vietā . ASV IR OKUPANTI !!!
:)
:
Vai kāds kaut ko kādreiz dzirdēja par baltkrievu teroristiem, ko? :) Jeņķus viņu salā jāiesprosto, lai nelien visu pasauli piedirst! Tad arī Miers uz Zemes iestāsies!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits