Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV starpvēlēšanas: Floridā nodotās balsis pārskaitīs manuāli

ASV Floridas štatā tiks manuāli pārskaitītas balsis, kas starpvēlēšanās 6. novembrī tika nodotas cīņā par Floridas vietu ASV Senātā.

Balsis tiks pārskaitītas, jo automātiskajā balsu pārskaitīšanā konstatētās atšķirības ir pietiekami niecīgas, lai pieprasītu balsu manuālu pārskaitīšanu.

Tiks pārskaitītas balsis, kas nodots cīņā par Floridas vietu ASV Senātā starp Floridas gubernatoru republikāni Riku Skotu un viņa demokrātu sāncensi pašreizējo senatoru Bilu Nelsonu.

Skots jau paziņojis, ka vēlēšanās uzvarējis viņš, norādot, ka saskaņā ar automātisko balsu skaitīšanu viņš ieguvis par 13 000 balsu vairāk nekā viņa konkurents.

Floridas štatā starpvēlēšanās piedalījās vairāk nekā 8,3 miljoni vēlētāju.

Tikmēr cīņā par Floridas gubernatora vietu republikānis Rons DeSantiss šobrīd apsteidz demokrātu Endrū Gilamu ar aptuveni 33 000 balsu un, domājams, tiks pasludināts par uzvarētāju.

Saistībā ar vēlēšanām Floridā tiesā iesniegtas vairākas sūdzības. Daļu problēmu sagādāja novecojušās balsošanas mašīnas, kā arī radušies iebildumi pret to balsu ieskaitīšanu, kas tika nosūtītas pa pastu.

ASV starpvēlēšanās 6. novembrī demokrātiem izdevās atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabāja kontroli pār Senātu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits