Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASV vēstnieks NATO: Alianses austrumu valstīs izvietotie spēki būs gatavi kaujas situācijām

NATO austrumu valstīs izvietotie spēki būs daudz gatavāki kaujas situācijām, salīdzinot ar tiem, kas līdz šim ieradušies uz mācībām, šodien Briselē žurnālistiem apliecināja ASV vēstnieks NATO Duglass Luts.

Viņš gan pagaidām atteicās runāt par plānoto spēku izmēriem un nacionalitātēm, norādot, ka par to visas nepieciešamās vienošanās vēl nav panāktas.

Neskatoties uz to, kā izteicās vēstnieks, ASV ir apliecinājusi savu dalību alianses dalībvalstu drošības nodrošināšanā. Viņš arī atgādināja par lēmumu palielināt finansējumu šāda veida aktivitātēm Eiropā, kas ļaus Eiropā nodrošināt nepārtrauktu rotācijas kārtību.

Tikmēr, runājot par gaidāmajām NATO ārlietu ministru sarunām, kas norisināsies Beļģijas galvaspilsētā Briselē, Luts atzina, ka alianse saskārusies ar smagiem laikiem tās attiecībās ar Krieviju, īpaši pēc tās īstenotās Krimas aneksijas un agresijas, kā arī situācijas destabilizācijas Donbasā.

"Mums nepieciešamas sarunas par turpmākajām attiecībām ar Krieviju. Šīs sarunas jābalsta uz reālistisko situāciju, nevis to, kādu mēs vēlamies redzēt Krieviju," viņš sacīja, norādot, ka Krievijas īstenotie agresīvie un bīstamie manevri starptautiskajos ūdeņos un gaisa telpā, tostarp virs Baltijas valstu gaisa telpas, rada pamatotas bažas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits