Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atklāta tīmekļa vietne Hilarijas Klintones atbalstam 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās

Otrdien oficiāli atklāta tīmekļa vietne bijušās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones atbalstam, gatavojoties viņas iespējamajai kandidēšanai 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Tīmekļa vietni www.readyforhillary.com (Gatavi Hilarijai) izveidojusi organizācija Ready for Hillary super PAC ("Gatavi Hilarijai politiskās rīcības komiteja"), kuras mērķis ir savākt līdzekļus bijušās pirmās lēdijas iespējamai priekšvēlēšanu kampaņai un palielināt viņas atbalstītāju pulku.

"Amerika ir Gatava Hilarijai, un mums ir nepieciešama jūsu palīdzība, lai nodrošinātu, ka tad, kad viņa būs gatava uzņemties šo izaicinājumu, mēs būtu gatavi viņai palīdzēt," teikts tīmekļa vietnē, kas apmeklētājus aicina ziedot naudu.

Līdzās Klintones fotogrāfijām vietnē ievietoti arī bijušo valsts sekretāri cildinoši vārdi. "Hilarijai piemīt spēks, izturība un ļoti izteikti principi. Man šķiet, ka labākais vēl ir tikai priekšā," izteicies bijušais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs. Vietnē lasāmas arī citu sabiedrībā zināmu cilvēku domas par bijušo valsts sekretāri.

2008. gadā Klintone jau izvirzīja savu kandidatūru, taču Demokrātu partijas priekšvēlēšanās uzvarēja pašreizējais Baltā nama saimnieks Baraks Obama. 1.februārī Klintone aizvadīja pēdējo darbadienu valsts sekretāres amatā, un kopš tā laika viņa pati veicinājusi baumu izplatību par iespējamo atgriešanos politikā.

Klintone nesen izplatīja videovēstījumu, kurā pauda atbalstu viendzimuma laulību legalizēšanai, kā arī izveidoja savu tīmekļa vietni.

Pati Klintone gan norādījusi, ka neplāno atgriezties politikā un negrasās kandidēt 2016.gada vēlēšanās, skaidrojot, ka vēlas atpūsties pēc vairākus gadu desmitus ilgas atrašanās sabiedrības uzmanības centrā un vairāk laika veltīt grāmatu lasīšanai un ģimenei.

Lai gan līdz nākamajām ASV prezidenta vēlēšanām vēl ir jāgaida vairāki gadi, sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Klintonei izredzes uzvarēt būtu lielākas nekā citiem iespējamajiem kandidātiem. Pagājušajā mēnesī publicētajā Kvinipaku Universitātes pētījumā noskaidrots, ka Klintone vēlēšanās pārliecinoši apsteigtu ikvienu no vadošajiem iespējamajiem republikāņu kandidātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits