Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Diplomāts: ASV un Eiropa apsver vēršanos pret Krieviju

ASV īpašais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers paziņojis, ka Vašingtona un Eiropa apsver vēršanos pret Krieviju par 24 Ukrainas jūrnieku aizturēšanu Kerčas šaurumā.

Volkers sacīja, ka Krievija turpina nelegāli aizturēt ukraiņu jūrniekus un, kā izskatās, negrasās atbrīvot viņus agrāk kā pēc 31.martā paredzētajām Ukrainas prezidenta vēlēšanām.

"Tas rada iespaidu, ka tas vairāk ir politisks solis, lai izmantotu sagūstītos jūrniekus spiediena izdarīšanai uz Ukrainu," norādīja Volkers.

"Es varu atklāt, ka ASV un Eiropa apsver, kādi papildu pasākumi jāīsteno, ja Krievija neatbrīvos jūrniekus. Savienotās Valstis februārī pārskatīs "Krimas sankcijas". ES apspriedīs papildu sankcijas, par kurām gan vienošanās vēl nav panākta, bet viņiem februārī arī paredzēta ārlietu ministru tikšanās," sacīja Volkers.

Viņš atklāja, ka gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) apsvērušas iespēju vērsties pret Krievijas kuģiem, kas apkalpo Krievijas ostas Azovas jūrā.

Volkers sacīja, ka ASV nekādi lēmumi par jauniem pasākumiem vēl nav pieņemti, bet pauda pārliecību, kas tieši šajā virzienā ir jādomā.

Krievijas bruņotie spēki 25.novembrī Kerčas šaurumā, kas savieno Melno un Azovas jūru, sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus, no kuriem trīs tika ievainoti, Krievija nogādāja Maskavā, kur viņiem piemērots apcietinājums apsūdzībās par nelegālu robežas šķērsošanu.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ja pareizi sapratu - Krievija grib turēt gūstā ukraiņu jūrniekus visu Ukrainas prezidenta pirmsvēlēšanu laiku... lai maksimāli palīdzētu tam Ukrainas prezidenta kandidātam, kurš rādīsies Krievijai visnaidīgākais? Vai pareizi sapratu?
Scorseze
S
Viss sarakstītais ir slima suņa murgi! Izskatās ka ASV šobrīd pastiprināti "draudzējas" ar Ziemeļkoreju lai nevajadzētu atvērt vairākas frontes bet par savu mērķi šobrīd ir nolikuši Krieviju. Jāatceras tikai fakts, ka ASV nekad nevienu kara konfliktu nav uzvarējusi, bet Krievija nevienu nav zaudējusi.
:)
:
Ukrobamderas izdarīja bruņotu starptautisku noziegumu, tika LIKUMĪGI aizturēti, bet vērsīsies atkal pret Krieviju? Nu tad gaidiet kad krievu kuģi atbildes vizītē pietauvosies jebkurā nato ostā, iepriekš nevienu nebrīdinot un izsēdinās desantu! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits