Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Floridas šāvēja virtuālā dzīve - vardarbības pārsātināta

Jaunietis Nikolass Kruss, kurš sarīkoja apšaudi Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, nonāvējot 17 cilvēkus un vēl daudzus ievainojot, pirms slaktiņa vardarbīgas noslieces demonstrējis ierakstos sociālajos medijos, vēsta CNN.

Kruss komentējis ierakstus video platformā YouTube, rakstot pat atklātus draudus, piemēram, "es vēlos nogalināt cilvēkus ar savu AR-15", vēlos mirt, nogalinot lielu skaitu cilvēku" vai "es kādu dienu nogalināšu policistus, kādu dienu tie sāks vajāt labus ļaudis".

Policija norādīja, ka slaktiņa laikā Kruss bija bruņojies ar vismaz vienu AR-15 tipa triecienšauteni un vairākām magazīnām. Viņš ieroci iegādājies pērn.

Savu aizraušanos ar ieročiem Kruss demonstrēja arī attēlu sociālajā tīklā Instagram, kur ievietoja fotogrāfijas ar ieročiem. Krusa bijušie skolasbiedri apstiprinājuši, ka minētais konts tiešām ir Krusa.

Krusa Instagram konts ir bloķēts, bet pēc asiņainā uzbrukuma sociālajā tīklā saradušies daudzi viltus konti, iespējams, cerot iegūt sekotāju skaitu uz traģēdijas rēķina.

Kruss vietnē Instagram ievietojis bises attēlu, prasot saviem sekotājiem padomus par to, cik šāds ierocis varētu maksāt un kāda ir procedūra, lai to iegādātos.

Viens no Krusa bijušajiem klasesbiedriem amerikāņu raidorganizācijai ABC News komentēja, ka "viss, ko Kruss ievietojis sociālajos tīklos, bija saistīts ar ieročiem. Tas ir slimi." 

Kādā citā attēlā redzams beigts krupis, un Kruss ierakstā apgalvojis, ka to nonāvējis.

Federālais izmeklēšanas birojs izveidojis vietni, kurā skolēni var dalīties ar attēliem, kas varētu būt saistīti ar trešdien notikušo slaktiņu, ziņo New York Post.

Skolas audzēknis Daniels Huerfano, kuram apšaudē izdevās izglābties, atklāja, ka atpazinis Krusu no viņa ierakstiem vietnē Instagram, kur Kruss pozējis ar šaujamieroci rokā. Huerfano Krusu raksturoja kā kautrīgu skolēnu un atminējās, ka viņš pārsvarā bijis vienatnē.

Jau ziņots, ka ASV Floridas štatā trešdien 17 cilvēkus nošāvušais un vairākus desmitus ievainojušais Kruss disciplīnas pārkāpumu dēļ bija izslēgts no skolas.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits