Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Heigels: Budžeta samazināšana apdraud ASV armijas misijas

ASV noteiktais automātiskais budžeta izdevumu samazinājums 85 miljardu dolāru dolāru apmērā, kas lielā mērā skars aizsardzības jomu, apdraudēs armijas spējas veikt tās misijas, paziņojis aizsardzības ministrs Čaks Heigels.

"Teikšu tieši, ka šī neskaidrība apdraud mūsu spējas efektīvi izpildīt visas mūsu misijas," norādīja Heigels. "Tam būs ievērojama ietekme uz apmācībām un kaujas gatavību."

Viņš atzina, ka budžeta samazināšana "radīs sāpes, it īpaši mūsu civilo darbinieku un viņu ģimeņu vidū. Es arī esmu satraukts par ietekmi uz kaujas gatavību, kāds šiem samazinājumiem būs uz visiem mūsu spēkiem".

Izdevumu samazināšanas programma aizsardzības jomas budžetu samazinās par 46 miljardiem dolāru un tā paredz, ka aptuveni 800 000 Aizsardzības ministrijas civilo ierēdņu vienu dienu nedēļā dosies obligātā atvaļinājumā, un viņu atalgojums tiks samazināts par 20%.

Jūras kara flote par 30 līdz 35% saīsinās laiku, ko tās kuģi pavada jūrā. Tajā pat laikā tiek atcelta otrā lidmašīnu bāzes kuģa nosūtīšana uz Persijas līci.

Paredzēts samazināt arī budžetu ASV militāro bāžu uzturēšanai un aprīkojumam, kā rezultātā tiks pārtraukta sadarbība ar atsevišķiem apakšuzņēmējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits