Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ilvess un ASV senatori mudina ES un NATO vērsties pret Krievijas iejaukšanos Ukrainā

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un ASV senatori, kas viesojās Tallinā, pirmdien mudināja Eiropas Savienību (ES) un NATO vērsties pret Krievijas iejaukšanos Ukrainā.

Situācijā, kad Krievija ir atteikusies no demokrātiskajām vērtībām un grauj starptautisko tiesību pamatus, arvien svarīgāka kļūst ES un NATO saskaņota, redzama, konsekventa un efektīva pieeja, norādīja Ilvess un senatori, tiekoties pirmdien Igaunijas prezidenta pilī Kadriorgā.

"Krievijas militārās aktivitātes Ukrainā, valstu robežu mainīšana, Krimas okupācijas attaisnošana ar izsmiekla referendumu un konsekventi paziņojumi par spēka pielietošanu pret valsts struktūrām Ukrainā ir ceļš, kas Krievijas sadarbību ar Eiropu un Savienotajām Valstīm padara sarežģītu," sacīja Ilvess.

"Tam ir vajadzīgas labi mērķētas un efektīvas sankcijas, kā arī rīcība, kuras rezultātā palielinātos NATO klātbūtne līdzās alianses Igaunijas robežām," viņš piebilda, uzsverot, ka ir nepieciešama rīcība, jo pašreizējā situācijā ar vārdiem vien nepietiek.

Igaunijas prezidents arī cildināja ASV, ka tās paudušas skaidru atbalstu NATO pamatvērtībām, kā arī ASV līderus, kas no jauna apliecinājuši - NATO līguma 5.pants ir spēkā attiecībā uz visiem sabiedrotajiem. Vairāki sabiedrotie arī ir palielinājuši atbalstu gaisa telpas patrulēšanai virs Baltijas valstīm.

Ir svarīgi, ka valstis, kurām ir kopīgas eiropeiskas vērtības, sekmē demokrātijas nostiprināšanos Ukrainā, kurai ir vajadzīgs politisks, ekonomisks un diplomātisks atbalsts.

"Protams, Ukrainas tautai ir jāizdara pašai sava izvēle, bet tā patiešām būs ukraiņu izvēle, ja tur nebūs "zaļo cilvēciņu" ar kalašņikoviem un ja pret Kijevu netiks vērsts Maskavas spiediens mainīt viņu valstiskās struktūras," uzsvēra Ilvess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits