Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irāna: ASV aviācijas bāzes kuģim nevajadzētu atgriezties Persijas līcī

ASV aviācijas bāzes kuģim, kurš pašreiz dislocēts Tuvajos Austrumos, nevajadzētu atgriezties bāzē Persijas līcī, otrdien brīdināja Irānas bruņoto spēku brigādes ģenerālis Ataolla Salehi.

"Mēs iesakām un uzstājam, ka šim karakuģim nevajadzētu atgriezties iepriekšējā bāzē Persijas līcī," militārpersonas teikto citē vairākas ziņu aģentūras, tostarp oficiālā aģentūra IRNA. "Mēs negrasāmies atkārtot šo brīdinājumu."

Ar šādu brīdinājumu Salehi nācis klajā pēc desmit dienas ilgo Irānas flotes mācību noslēguma. Mācību pēdējā dienā Irāna izmēģināja trīs raķetes, kuras radītas ar mērķi nogremdēt karakuģus.

Irānas brīdinājums attiecas uz ASV aviācijas bāzes kuģi USS John C. Stennis, kas ir viens no lielākajiem Savienoto Valstu karaflotes kuģiem.

Pagājušajā nedēļā šis kuģis iebrauca Ormuza šauruma tuvumā, kur noritēja Irānas karaflotes manevri. Vismaz viens ASV aviācijas bāzes kuģis parasti atrodas Persijas līcī vai tā tuvumā. Bahreinā atrodas ASV Piektās flotes bāze.

Jau ziņots, ka Teherāna nesen brīdināja - gadījumā, ja rietumvalstis vērstu pret Irānu jaunas sankcijas, tā varētu bloķēt naftas transportu pa Ormuza šaurumu, kas savieno Persijas līci un Arābijas jūru un caur kuru tiek vesta vairāk nekā trešā daļa no pasaules kopējā tankkuģos pārvadātā naftas apjoma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits