Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Izmeklētāji gatavojas nopratināt Lasvegasas šāvēja draudzeni

Policisti, kuri izmeklē Lasvegasas masu apšaudi, gatavojas iztaujāt šāvēja Stīvena Pedoksa draudzeni Marilū Denliju, kura otrdienas naktī ielidojusi Losandželosā. Šobrīd likumsargi Denliju neuzskata par aizdomās turēto, taču pieļauj, ka viņa varēs sniegt vērtīgu informāciju, kas palīdzēs noskaidrot Pedoksa motīvu pastrādāt noziegumu.

Šerifs Džozefs Lombardo no Klārkas apgabala preses konferencē pavēstīja, ka detektīvi sazinās ar Marilū Denliju, kura slepkavību laikā atradās Filipīnās.

"Izmeklēšana, sadarbojoties ar viņu, notiek, un mēs drīzumā sagaidām no viņas kādu papildu informāciju," šerifs atklāja žurnālistiem.  

Lombardo nekomentēja informāciju, ka 64 gadus vecais Pedoks ir pārskaitījis 100 000 ASV dolāru uz bankas kontu Filipīnās, kaut arī Filipīnu Nacionālā izmeklēšanas biroja pārstāvis šo informāciju apstiprināja. Niks Suarezs pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, ka FIB ir lūguši palīdzību Denlijas meklēšanā.

"Denlija Filipīnās ieradās pagājušajā mēnesī, tad uz viņas kontu tika veikts pārskaitījums - 100 000 ASV dolāru no Stīvena Pedoksa," viņš atklāja. "FIB ir sazinājies ar Interpola biroju Filipīnās, lai viņu meklētu." 

Suarezs arī norādīja, ka FIB Denliju uzskata par personu, kas būtiska izmeklēšanai, bet katrā ziņā ne par aizdomās turamo.

Denlijas māsas, kuras dzīvo Austrālijā, apgalvo, ka Pedoks mudināja draudzeni pamest valsti pirms uzbrukuma, kurā gāja bojā 59 cilvēki. 

"Es zinu, ka viņa nezina neko. Tāpat kā mēs. Viņa tika aizsūtīta prom. Viņa bija prom, lai neiejauktos viņa plānos," viena no Denlijas māsām teica 7 News.

"Es pateicos viņam par māsas dzīvības saudzēšanu," viņa sacīja un piebilda, ka viņas māsa "patiešām mīlēja Stīvu".

"Neviens nevar salikt puzles gabaliņus kopā, neviens, izņemot Marilū, tāpēc ka Stīva vairs nav šeit, lai runātu. Iespējams, ka tikai Marilū var palīdzēt," sacīja otra Denlijas māsa. "Ja Marilū būtu tur, tas varbūt nenotiktu, jo viņa neļautu tam notikt."

Jau vēstīts, ka 64 gadus vecais Stīvens Pedoks, iebarikādējies viesnīcas numuriņā, ar modificētām šautenēm sāka šaut pa cilvēkiem, kas apmeklēja kantrimūzikas festivālu. Pedokss līdz šim nebija nonācis likumsargu redzeslokā, kā arī neesot bijis iesaistīts nevienās radikālās politiskās vai reliģiskās organizācijās. Pedoksa sarīkotais slaktiņš ir asiņainākā šāda veida apšaude ASV vēsturē - nogalināti 59 cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 500.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits