Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ķīna noliedz, ka Pakistāna ļāvusi tai iepazīties ar notriekto ASV militāro helikopteru

Ķīnas varas iestādes noliegušas paziņojumus, ka Pakistāna ļāvusi Ķīnas inženieriem piekļūt pie amerikāņu helikoptera, kas avarēja grupējuma Al Qaeda līdera Osamas bin Ladena iznīcināšanas operācijas laikā.

Laikraksts The Financial Times nesen vēstīja, ka Pakistānas varas iestādes atļāvušas piekļūt pie ASV helikoptera Black Hawk atlūzām Ķīnas inženieriem, un pēdējie varējuši nofotografēt helikoptera, kurā tiek izmantota īpaša tehnoloģija, kas neļauj radariem izsekot lidaparāta pārvietošanos, fragmentus, kā arī paņemt helikoptera apšuvuma fragmentus.

Ķīnas aizsardzības ministrs Ļans Guanlē savā paziņojumā nodēvēja šos apgalvojumus par nepamatotiem un nejēdzīgiem. Laikrakstā publicēto informāciju tāpat noliedza arī Pakistāna.

O. bin Ladena likvidācijas operācijā, kas notika naktī uz 2.maiju, piedalījās trīs amerikāņu helikopteri. Viens no tiem nokrita savrupmājas, kura slēpās terorists, pagalmā. Drīz vien internetā parādījās šī helikoptera fotogrāfijas, kuras tomēr neļāva precīzi noteikt tā modeli.

Izdevums Defence News iepriekš rakstīja, ka lidaparāts, visticamāk, ir daudzmērķu helikoptera MH-60 Black Hawk īpaša versija. Pēc dažām ziņām, militārās operācijas dalībnieki, aizejot paši uzspridzinājušī helikopteru, lai nepieļautu informācijas noplūdi. Pēc citu versiju, lidaparāts notrieks ar pārnesamu zenītraķešu kompleksu no savrupmājas jumta.

24. maijā Pentagona pārstāvis paziņoja, ka Pakistāna atdevusi ASV nozaudētā helikoptera atliekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits