Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Klintone gūst uzvaru un turpina cīņu

Hilarija Klintone guvusi uzvaru pār Baraku Obamu nozīmīgajās ASV Demokrātu partijas priekšvēlēšanās Pensilvānijas štatā. Tas nozīmē, ka cīņa par demokrātu nomināciju ASV prezidenta amatam turpināsies maija sākumā paredzētajā balsojumā Ziemeļkarolīnas un Indianas štatos, ziņo AP.

Pēc 99 procentu balsu saskaitīšanas H.Klintone bija ieguvusi 55, bet B.Obama 45 procentu vēlētāju atbalstu. Šī uzvara gan nemaina abu kandidātu pozīcijas. B.Obama joprojām apsteidz savu konkurenti pēc iegūto delegātu skaita, tomēr H.Klintone ir saglabājusi iespēju turpināt sacīkstes, kuras varēja beigties, ja uzvaru būtu guvis melnādainais senators. Vēl gan nav zināms, cik no Pensilvānijas 158 delegātiem saņems katrs no konkurentiem.

Savā uzvaras runā H.Klintone uzsvēra, ka panākums gūts, neraugoties uz to, ka viņas kampaņai Pensilvānijā iztērēts divreiz mazāk naudas kā B.Obamas popularizēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits