Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Klintone mēģina mainīt priekšvēlēšanu noteikumus

Demokrātu senatore Hilerija Klintone nedēļas nogalē pēdējoreiz mēģinās aizlikt kāju priekšā savam konkurentam Barakam Obamam, kurš ar katru dienu arvien vairāk tuvojas izvirzīšanai ASV prezidenta amatam. H.Klintones lielākās cerības ir saistītas ar mēģinājumu mainīt Demokrātu partijas lēmumu par Mičiganas un Floridas štatu balsošanas rezultātu anulēšanu.

Janvāra balsojumā šajos štatos uzvarēja H.Klintone, taču balsojuma rezultātiem nebija nekādas nozīmes, jo partijas vadība nolēma sodīt abus štatus par noteikumu pārkāpšanu. Floridai un Mičiganai tika atņemti visi delegāti partijas kongresam augustā Denverā. Lēmums par Demokrātu partijas kandidātu ASV prezidenta amatam tiks pieņemts tieši Denverā, bet B.Obamam ir labas izredzes nodrošināt uzvaru jau pēc dažām dienām, kad viņš būs ieguvis drošu pārsvaru pār H.Klintoni. Saskaņā ar tagadējiem noteikumiem partijas kongresā kandidātam būs vajadzīgs 2026 delegātu atbalsts, lai viņu pasludinātu par uzvarētāju. B.Obama jau izcīnījis 1982 delegātus, tātad līdz uzvaras robežai viņam pietrūkst tikai 44 delegātu. Tuvāko dienu laikā notiks balsošana pēdējos štatos, un B.Obama droši vien savāks vajadzīgo delegātu skaitu. Viņu atbalsta arī lielākā daļa superdelegātu (partijas amatpersonu), kas piedalīsies partijas kongresā. Lai sadeldētu B.Obamas pārsvaru, H.Klintone mēģina panākt Floridas un Mičiganas rezultātu ieskaitīšanu. Abi štati tika sodīti par to, ka sarīkoja vēlēšanas pirms partijas vadības noteiktā datuma. Sestdien paredzēta Demokrātu partijas apspriede, kurā atkārtoti izskatīs Floridas un Mičiganas jautājumu. Visticamāk, partijas vadība pieņems lēmumu daļēji ieskaitīt Floridas un Mičiganas rezultātus. Piemēram, partijas kongresā varētu piedalīties puse Floridas un Mičiganas delegātu. Ar to būs par maz, lai H.Klintone panāktu B.Obamu. Svētdien notiek priekšvēlēšanas Puertoriko, kur tiek prognozēta H.Klintones uzvara. Puertoriko iedzīvotājiem nav tiesību balsot ASV prezidenta vēlēšanās, bet Demokrātu partija viņiem atļāvusi iesaistīties partijas kandidāta izvirzīšanā. Piecus mēnešus ilgais balsošanas maratons noslēgsies otrdien ar priekšvēlēšanām Dienviddakotas un Montānas štatos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits