Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kommersant: ASV lūgušas Krieviju brīdināt Irānu par pēdējo iespēju

ASV lūgušas Krieviju brīdināt Irānu, ka ar aprīlī gaidāmajām sarunām tai dota pēdējā iespēja izvairīties no militāra trieciena tās kodolobjektiem, trešdien ziņo krievu laikraksts Kommersant.

Kā vēsta laikraksts, ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone sarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu teikusi, ka plānotās sarunas starp Irānu un pasaules lielvarām ir "pēdējā iespēja" atrisināt krīzi. "Viņa lūdza savu krievu kolēģi to izskaidrot Irānas varasiestādēm," jo pašai Vašingtonai nav diplomātisku attiecību ar Teherānu, raksta Kommersant. Saruna notikusi Ņujorkā pēc ANO Drošības padomes pirmdienas sēdes Sīrijas jautājumā.

Laikraksts norāda, ka sarunu laiks un vieta joprojām tiek apspriesta, lai gan Turcijas ārlietu ministrs Ahmets Davutoglu jau pagājušajā mēnesī pauda pārliecību, ka tās sāksies ne vēlāk kā aprīļa pirmajā pusē.

Laikraksts nesniedz sīkāku skaidrojumu par to, ar kādu militāro triecienu Teherānai ir jārēķinās, taču norāda, ka krievu diplomāti ANO esot pārliecināti - par Izraēlas uzbrukumu Irānai jājautā "nevis vai, bet kad". Maskava vienmēr brīdinājusi, ka militārs trieciens Irānai var izraisīt katastrofiskas sekas un ka krīze jārisina diplomātiskā ceļā.

Kommersant ziņo, ka Krievijas armija šobrīd atrodoties "mobilizētas gatavības" stāvoklī, lai pasargātu valsti no iespējamajiem konflikta blakusefektiem, piemēram, bēgļu ieplūšanas kaimiņos esošajā Azerbaidžānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits