Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Laikraksts: Irāna plāno atriebties ASV par uzbrukumu Sīrijai

ASV pārtvērusi Irānas rīkojumu kaujiniekiem Irākā uzbrukt ASV vēstniecībai Bagdādē un citām Amerikas interesēm gadījumā, ja Savienotās Valstis sāk uzbrukumu Sīrijai, piektdien vēsta laikraksts The Wall Street Journal. Rīkojumu šiītu grupējumiem devis Irānas Revolucionāro gvardu vienības Qods komandieris Kasems Soleimani. Irākas šiīti simpatizē Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

ASV amatpersonas cenšas prognozēt Sīrijas, Irānas un citu Damaskas sabiedroto atbildi ASV uzbrukuma gadījumā. Amatpersonas atklāja, ka bažas rada Irānai piederošu mazo ātrlaivu flote Persijas līcī, kur atrodas ASV kara kuģi, kā arī Libānas šiītu kustības Hizbollah iespējamais uzbrukums Savienoto Valstu vēstniecībai Beirūtā.

Turklāt ASV kavēšanās ar militāras operācijas sākšanu pret Sīriju varētu palielināt Asada sabiedroto koordinēta atriebības uzbrukuma risku, uzskata ASV amatpersonas.

ASV amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka uz Savienoto Valstu mīnu kuģiem Vidusjūrā uzstādītas ne tikai tāla darbības rādiusa spārnotās raķetes Tomahawk, kas var tikt izmantotas uzbrukumā Sīrijai, bet arī raķetes Standard Missile-3, kas var tikt izmantotas, lai pārtvertu ballistiskās raķetes, ja tādas, atriebjoties par uzbrukumu Sīrijai, izšautu Irāna.

Pastāv bažas, ka Irāna un Hizbollah varētu atriebties arī ASV sabiedrotajai Izraēlai. Kāda augsta ranga Irānas militārpersona pagājušajā nedēļā paziņoja, ka uzbrukums Sīrijai novestu pie Izraēlas iznīcināšanas.

ASV Valsts departaments ceturtdien nāca klajā ar jaunu brīdinājumu, aicinot amerikāņus nedoties uz Irāku. Paziņojumā norādīts, ka teroristu aktivitāte sasniegusi tādu līmeni, kāds nav pieredzēts kopš 2008.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits