Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Tramps rosinājis šaut robežpārkāpējiem kājās

ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar Baltā nama padomniekiem martā Ovālajā kabinetā, rosinājis, ka karavīri varētu raidīt šāvienus robežpārkāpējiem kājās, vēsta laikraksts New York Times.

Prezidents jau iepriekš publiski bija ierosinājis, ka uz migrantiem, kas karavīrus apmētā ar akmeņiem, karavīri varētu raidīt šāvienus. Tomēr prezidentam norādīts, ka tas nebūtu likumīgi.

Vēlāk kādā sanāksmē, kā atminējās padomnieki, Tramps rosinājis, ka karavīri varētu raidīt šāvienus migrantiem kājās, lai viņus apturētu. Tomēr prezidentam paskaidrots, ka arī tas nebūtu likumīgi, vēstīja laikraksts.

Sanāksme martā sākusies, prezidentam paužot neapmierinātību par situāciju imigrācijas jomā. Tramps ierosinājis slēgt visu 3100 kilometru garo robežu ar Meksiku līdz nākamās dienas pusdienlaikam.

Padomniekiem radušās bažas, ka līdz ar prezidenta rīkojumu Meksikā paliktu iestrēguši amerikāņu tūristi, turklāt robežas slēgšana abās valstīs radītu ekonomikas krīzi.

Privāti prezidents vairākkārt runājis par robežas nocietināšanu. Viņš minējis aizsarggrāvjus, kuros mitinātos čūskas un aligatori, un mudinājis padomniekus veikt aprēķinus par izmaksām.

Tramps arī gribējis, lai robežmūris būtu elektrificēts un lai tam būtu asas smailes, laikrakstam stāstījuši padomnieki.

Kad padomnieki norādījuši, ka daži Trampa ierosinājumi ir nelikumīgi, viņš sadusmojies.

"Jūsu dēļ es izskatos pēc idiota," vēsta laikraksts, atsaucoties uz vairākām amatpersonām, kas bijušas telpā. "Es kandidēju ar šo tēmu, tas ir mans jautājums."

 

Top komentāri

Dostojevskis
D
Ja mest ar akmeni policistam ir likumīgi, ja robežu pārkāpt ir likumīgi, bet savaldīt noziedznieku - nelikumīgi... tad rodas jautājums - kam vispār vajadzīga valsts?
Gregs
G
Pareiza doma, kas jāpielieto arī ES aizsardzībai no nelegālo migrantu invāzijas! Nevis jāpārvadā tie ir uz Eiropu ar Frontex kuģiem, bet jāšauj kājās, ja neklausa unšķērso ES robežu bez atļaujas. Kas grib iebraukt ES, lai dara to legāli caur imigrācijas punktiem Āfrikā.
Baltais robežsargs
B
Mums te Eiropā kātos ielaist grūti, mori iebrūk peldus, jātēmē melnajā punktā starp oranžajām drošības vestēm ;(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits