Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lasvegasas šāvējs bija bruņojies "līdz zobiem" - arsenālā 42 šaujamie un sprāgstvielas

Vīrieša, kurš Lasvegasā sarīkoja ASV jaunākajā vēsturē asiņaināko apšaudi, nogalinot 59 cilvēkus, bet ievainojot vairāk nekā pustūkstoti, arsenāls bijis visai pamatīgs. Policija viesnīcas numuriņā, no kura Stīvens Padoks atklāja uguni uz kantrī mūzikas festivāla apmeklētājiem, uzgāja 23 šaujamieročus, bet vēl 19 ieroči atrasti Padoka dzīvesvietā Meskītā aptuveni 130 kilometrus no Lasvegasas, vēsta CNN.

Klārkas apgabala šerifs Tods Fasulo medijus informēja, ka daļa ieroču bija aprīkoti ar optiskajiem tēmekļiem, turklāt Padoka mājā atrastas arī sprāgstvielas. Vīrietis bija apgādājies arī ar pamatīgiem munīcijas krājumiem - viņa dzīvesvietā atradās tūkstošiem patronu.

Padoka automašīnā uzietas vairākas mārciņas amonija nitrāta - vielas, kuru var izmantot sprāgstvielu pagatavošanai. Tāpat likumsargi Padoka mājā uzgājuši "elektroniskas ierīces", bet sīkāk nekomentēja, tieši par kādām ierīcēm ir runa.

Jāuzsver, ka Nevadas štatā ieroču aprites regulējums ir ļoti pielaidīgs, nosakot, ka "ikvienam pilsonim ir tiesības glabāt un nēsāt ieročus drošības un pašaizsardzības nolūkā, legālām medībām, rekreacionālai lietošanai un citiem nolūkiem, kas nepārkāpj likumu."

Nevadā pilsoņiem nevajag atļauju, lai iegādātos šaujamieroci, tāpat nav nepieciešams ieroci reģistrēt. Nevadā iedzīvotājiem arī nav noteikts ierobežojums, cik ieročus viens cilvēks drīkst iegādāties vienā piegājienā. 

Nav noteikti ierobežojumi arī pusautomātisko ieroču iegādei ar lielas ietilpības magazīnām.

Ieroču īpašniekiem Nevadā nav jāuztraucas par tā nēsāšanu - atklāta ieroča nēsāšana šajā štatā ir likumīga, tos drīkst ienest pat vēlēšanu iecirknī, kazino vai bārā. Tiesa, ar ieroci nedrīkst ierasties izglītības iestādēs vai universitātes pilsētiņās.

Pēc uzbrukuma atkal aktualizēta diskusija par ieroču aprites regulējumu ASV, tostarp ar aicinājumu ieviest stingrākus likumus klajā nākušas tādas slavenības no mūziķu aprindām kā Ariana Grande un Lady Gaga.

Taču attieksme šajā jautājumā nav viennozīmīga, un tiesības brīvi nēsāt ieročus aizstāv pat atsevišķi uzbrukumu piedzīvojušie. Tā Kārena Mensholta BBC radio raidījumam Today paziņoja, ka, viņasprāt, stingrāki ieroču aprites likumi šādus uzbrukumus nenovērsīs. Viņai piekritis arī Rastijs Dīzs, kurš uzbrukuma brīdī bija kopā ar Mensholtu, un norāda: "Lielākā problēma man un arī daudziem citiem - mēs nedzirdējām, ka kāds šautu pretī. Esmu ļoti nobažījies par to, ka ārā nebija neviens, kas varēja mūs aizstāvēt. Diemžēl es nebiju bruņots un tāpēc neko lietas labā nevarēju iesākt, tāpēc bēgu prom." Vīrietis norādījis: "Tā ir brīvības traģiskā cena, ka cilvēki var pastrādāt šausmīgas lietas. Ja kāds atradīs ieroču aprites likumu, kas novērstu šādus notikumus, es to būtu gatavs parakstīt šodien."

Jāatgādina, ka uzbrucēja Stīvena Padoka, kurš nošāva 59 cilvēkus, bet vēl 527 ievainoja, motīvs šobrīd vēl nav noskaidrots.

 

Top komentāri

reptilis
r
...interesanti būtu uzzināt patieso iemeslu ....,jo viņš bija diezgan bagāts,ja varēja atļauties personīgo lidmašīnu....iemeslam jābūt,jo vienmēr ir bijis iemesls - parādi...ticība...aizvainojums uz ""visu pasauli""...nelaimīga mīlestība u.t.t..
Onslow
O
ap 100kg dzelžu ienes viesnīcā un neviens neko nepamana...cilvēks nopērk gandrīz pussimts šaujamos - nevienu neinteresē PRIEKŠ KAM ...
Edgars
E
Viņš vairāk nogalināja kā Breivīks? intereses pēc..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits