Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lukašenko apgalvo, ka ASV viņam piedāvājušas nodrošinātas un cienījamas vecumdienas

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka „amerikāņu puse” caur starpnieku piedāvājusi viņam nodrošināt cienījamas vecumdienas, vēsta aģentūra Interfax.

„Pagājušajā nedēļā uzaicina vienu no mūsējiem, kuram it kā ir piekļuve pie manis, un lūdz nodot, ka mēs jūsu prezidentam nodrošināsim visu no amerikāņu puses: arī vecumdienas kā Ukrainas prezidentam,” preses konferencē Minskā A. Lukašenko sacīja Krievijas žurnālistiem. Baltkrievijas prezidents piebilda, ka „amerikāņu puses” izvelētais starpnieks „nav pat sācis runāt par šo tēmu”.

A. Lukašenko nav precizējis, kurš no trim bijušajiem Ukrainas prezidentiem domāts. Tikmēr zināms, ka ar nodrošinātību pēc prezidentūras beigām īpaši īpaši izceļas Leonīds Kučma. L. Kučmam valsts apmaksā plašu vasarnīcu ar apkalpojošo personālu, divas luksusa automašīnas un apsardzi. Bez tam masu informācijas līdzekļi uzskata, ka L. Kučmas personiskā bagātība ir aptuveni pusotrs miljards ASV dolāru.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem A. Lukašenko arī atsacījās atzīt par politieslodzītajiem cilvēkus, kuri notiesāti par piedalīšanos 2010. gada 19. decembra pret valdību vērstajās demonstrācijās. „Kādi politieslodzītie? Viņi ir notiesāti pēc konkrētiem likuma pantiem. It kā Krievija un ASV rīkotos citādāk, ja Balto namu vai Kremli ielenktu visādi atsaldētie,” paziņoja A. Lukašenko.

Viņš tāpat nosauca par nepieņemamām jebkādas citas valsts izvirzītas prasības nosaukt šo cietumnieku atbrīvošanas termiņus. „Aizdomājušies nosacījumus izvirzīt ... Ļaujiet taču mums dzīvot mierīgi, mēs jums problēmas neradām,” izteicās A. Lukašenko.

Jāatgādina, ka 2011. gada septembrī A. Lukašenko ar Bulgārijas Ārlietu ministrijas starpniecību informēja Eiropas Savienības un ASV vadību par apņemšanos līdz oktobra vidum atbrīvot visus politiskos cietumniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla noraidījusi aicinājumus pārtraukt uguni

Izraēla noraidījusi 12 sabiedroto valstu kopīgajā paziņojumā izteikto aicinājumu uz 21 dienu noteikt uguns pārtraukumu Libānā, lai Izraēlas un islāmistu kaujinieku grupējuma Hizbullāh savstarpējās a...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits