Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nāvējoša viesuļvētra izposta ASV vidieni, laupa dzīvību 8 cilvēkiem

Spēcīga viesuļvētra ASV centrālajā daļā nedēļas nogalē laupījusi dzīvību astoņiem cilvēkiem un sagrāvusi tūkstošiem māju. Tornado sezona, kas kulmināciju sasniedz pavasarī un vasaras sākumā, šogad ir viena no nāvējošākajām pēdējā desmitgadē, ziņo BBC. Dabas stihija visvairāk skārusi Aiovas štatu. Nelielajā Pārkersburgas pilsētiņā, kuru apdzīvo tikai aptuveni tūkstotis iemītnieku, miruši pieci cilvēki.

Viesuļvētra pārvērtusi mazpilsētiņu, galvenokārt tās dienvidu daļu, gruvešos, tostarp vietējo vidusskolas ēku. Divi letāli gadījumi notikuši netālajā Ņūhardfordas pilsētiņā. Kopumā šajās pilsētās ievainoti 50 cilvēku. Minesotas štata Hugo pilsētiņā bojā gājis divgadīgs bērns. Arī šoreiz kādam laime ir uzsmaidījusi. Hugo pilsētiņas iedzīvotājs Kriss Petrī un viņa ģimene laicīgi paglābās savas mājas pagrabā un tika cauri tikai ar izbīli. Petrī "ģimenes ligzda" tika pilnībā nopostīta. "Viss, ko mēs dzirdējām bija stiklu plīšana un koka brakšķēšana," savās nebūt ne omulīgajās izjūtās dalās K.Petrī. Šā gada viesuļvētru sezonā dzīvību zaudējuši 100 cilvēku, kas ir bēdīgākais rādītājs pēdējos desmit gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits