Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Obama caur puķēm kritizē Trampu

ASV prezidents Baraks Obama svētdien paziņoja, ka nezināšana nav tikums, tāda veidā netieši kritizējot Republikāņu partijas acīmredzamo kandidātu novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Donaldu Trampu.

Uzrunājot Ratgersa universitātes Ņūdžersijas štatā 2016.gada absolventus, Obama nekustamo īpašumu magnātu tieši nepieminēja, tomēr bija skaidrs, ka viņš domā tieši Trampu.

Prezidents aicināja studentus neilgoties pēc aizgājušajiem laikiem, sakot, ka "vecie labie laiki nebija nemaz tik labi" un norādot uz rasu diskrimināciju, nabadzību un sieviešu tiesībām.

"Pasaule ir savienotāka nekā jebkad agrāk un kļūst savienotāka katru dienu. Sienu celšana to nemainīs," uzsvēra Obama, acīmredzami komentējot Trampa izteikumus par sienas būvēšanu gar ASV robežu ar Meksiku, lai neļautu valstī iekļūt nelegālajiem imigrantiem.

Obama pauda, ka sienu celšana runā pretī ASV kā pasaules tautu kausējamā katla pieredzei.

"Tas ir pretrunā pierādījumiem, ka mūsu izaugsmi un inovācijas un dinamismu vienmēr ir veicinājusi spēja piesaistīt censoņus no visām pasaules malām," viņš uzsvēra.

"Politikā un dzīvē nezināšana nav tikums," paziņoja ASV prezidents. "Tas nenozīmē politkorektuma apstrīdēšanu. Tas vienkārši nozīmē, ka jūs nezināt, par ko runājat," piebilda Obama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits