Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Obama palielina pārsvaru pār Klintoni, pārliecinot superdelegātus

Lai gan ASV priekšvēlēšanu procesā iestājusies ilgstoša pauze un jau vairāk nekā mēnesi nav noticis neviens balsojums, demokrātu politiķis Baraks Obama pamazām palielina pārsvaru pār galveno konkurenti Hileriju Klintoni. Viņam izdevies pārliecināt arvien vairāk demokrātu superdelegātu, ka tieši viņš ir piemērotākais kandidāts ASV prezidenta amatam.

Superdelegāti ir Demokrātu partijas amatpersonas, kam ir būtiska loma prezidenta amata kandidāta izraudzīšanās procesā. Demokrātu partijas kongresā, kas augusta beigās notiks Denverā, piedalīsies vairāk nekā 3200 delegātu, kas izraudzīti atbilstoši vēlētāju balsojumam, un gandrīz 800 superdelegātu. Tā kā B.Obamas un H.Klintones cīņa ir ļoti sīva, tieši superdelegātiem būs izšķirošā loma prezidenta amata kandidāta izvirzīšanā.H.Klintonei sākotnēji bija liels pārsvars superdelegātu atbalsta ziņā, jo kopā ar vīru Bilu Klintonu viņai ir senas saites ar daudziem Demokrātu partijas līderiem. Taču pēdējo mēnešu laikā B.Obama ievērojami samazinājis H.Klintones pārsvaru superdelegātu atbalsta ziņā, kas sarucis no 100 līdz aptuveni 30 superdelegātiem. Saskaņā ar AP datiem H.Klintoni pašlaik atbalsta 253 superdelegāti, bet B.Obama var rēķināties ar 225 superdelegātu atbalstu. Kopumā izcīnīto delegātu skaita ziņā B.Obama ar 1639 delegātiem ir tālu priekšā H.Klintonei, kurai ir 1503 delegāti. Lai saņemtu partijas kongresa atbalstu līdzdalībai ASV prezidenta vēlēšanās, kandidātam būs vajadzīgi 2025 delegāti.B.Obama un H.Klintone pašlaik gatavojas 22.aprīļa balsojumam Pensilvānijas štatā, kas H.Klintonei būs viena no pēdējām iespējām pietuvoties B.Obamam. Demokrātu partijas līderi raizējas, ka abu kandidātu niknā cīņa varētu kaitēt partijas izredzēm novembra vēlēšanās. Lielākais ieguvējs no B.Obamas un H.Klintones ilgās cīņas ir republikāņu kandidāts Džons Makeins, kurš mierīgi turpina gatavoties prezidenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits