Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Obama piedāvā enerģijas neatkarības plānu

Demokrātu partijas kandidāts ASV prezidenta vēlēšanās Baraks Obama pirmdien piedāvāja plānu, kas paredz desmit gados pārtraukt valsts atkarību no ārvalstu naftas. Viņš uzskata, ka ASV vajadzētu atvērt stratēģiskās naftas rezerves, lai samazinātu naftas cenas, raksta USA Today.

"Pārtraukt mūsu atkarību no naftas būs viens no lielākajiem pārbaudījumiem, kāds šai paaudzei bijis," sacīja B.Obama, uzstājoties Mičiganā. "Tas prasīs pilnīgu mūsu ekonomikas pārveidošanu." Viņaprāt, lai šo mērķi sasniegtu, jāiegulda 150 miljonu dolāru atjaunojamo enerģētikas resursu attīstīšanā. B.Obamas plāns paredz, ka līdz 2012.gadam 10 procentu no ASV enerģijas tiktu iegūti no atjaunojamiem resursiem, bet 2025.gadā — 25 procenti.

B.Obama uzskata, ka cīņā pret augstajām naftas cenām palīdzētu ASV naftas rezervju atvēršana. Viņš piedāvā valdībai laist tirgū 70 miljonu barelu jēlnaftas. Ilinoisas senators apgalvo, ka pagātnē šāda rīcība samazinājās naftas cenas dažās nedēļās.

Savukārt otrs ASV prezidenta amata kandidāts Džons Makeins enerģijas neatkarību sola sasniegt līdz 2025.gadam. Viņš arī iesaka atcelt naftas urbšanas aizliegumu pie ASV krastiem un paplašināt atomenerģijas izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits