Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Obamas pretinieki protestē pret viņa valdības politiku

Tūkstošiem amerikāņu trešdien rīkoja protesta akcijas pret ASV prezidenta Baraka Obamas īstenoto politiku, jo uzskata, ka valdības tēriņi palielinās nodokļu nastu un apdraudēs ASV attīstību nākotnē. Protesta akcijas bija pieskaņotas 15.aprīlim, kas ir pēdējais termiņš, līdz kuram ASV nodokļu maksātājiem jāiesniedz ienākumu deklarācija.

Protestētāji pulcējās uz mītiņiem Ņujorkā, Vašingtonā, Bostonā un citās ASV pilsētās. Viņi izteica sašutumu par B.Obamas nodomu tērēt simtiem miljardu dolāru ekonomikas atveseļošanai. Pēc konservatīvo amerikāņu domām, valdības tēriņu palielināšana ekonomikas krīzes laikā ir neprātīga politika, kas kaitēs ASV ekonomikai. Daudzi amerikāņi ir satraukti par valsts parādu palielināšanos, jo viņu bērni nākotnē būs spiesti atmaksāt šos parādus. Vienā no mītiņiem kāds piecus gadus vecs zēns demonstrēja plakātu ar tekstu "Mana daļa no valsts parāda ir 36 500 dolāru".

28 gadus vecā Karla Veita uz mītiņu bija ieradusies ar saviem četriem bērniem. Viņa pauda bažas par ASV virzīšanos uz "sociālismu". "Es negribu, lai maniem bērniem būtu jādzīvo tādā pasaulē," ziņu aģentūrai AP stāsta K.Veita. Satraukumu par iespējamo nodokļu palielināšanu izsaka arī amerikāniete Džūlija Rīvsa: "Es gribu, lai valdība aizvāktu savas ķetnas no mana maciņa."

Protesta akcijas bija nosauktas par tējas ballītēm, atsaucot atmiņā 1773.gadā Bostonā notikušo amerikāņu sacelšanos pret Lielbritānijas koloniālās valdības nodokļu politiku.

ASV sabiedrībā jau kopš koloniālisma laikmeta valda nepatika pret augstiem nodokļiem. Republikāņi raizējas, ka demokrāts B.Obama varētu palielināt nodokļus. Taču pagaidām lielākā daļa amerikāņu atbalsta B.Obamas valdības politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits