Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pakistāna prasa, lai ASV 15 dienu laikā atstātu Šamsi aviobāzi Beludžistānas provincē

Pakistānas varas iestādes pieprasījušas, lai ASV karaspēks 15 dienu laikā atstātu Šamsi aviobāzi Beludžistānas provincē. Tiek uzskatīts, ka Šamsi aviobāzi ASV CIP izmanto bezpilota lidmašīnu palaišanām, galvenokārt ar mērķi iznīcināt Al Qaeda un Taleban kaujiniekus, vēsta aģentūra Reuters.

Kāds vārdā neminēts avots ASV Baltajā namā savukārt paziņojis aģentūrai, ka oficiāli šādu prasību ASV no Pakistānas pagaidām nav saņēmušas, atgādinot, ka Pakistāna arī agrāk vairākkārt ir nākusi klajā ar prasībām amerikāņiem aiziet no aviobāzes Beludžistānā, tomēr skaļajiem paziņojumiem nekad nav sekojusi reāla rīcība.

Pakistānas varas iestāžu prasība izskanēja mazāk nekā diennakti pēc NATO aviācijas trieciena pa Salalas militāro kontrolpunku Pakistānas ziemeļrietumos 2,5 km attālumā no robežas ar Afganistānu. Uzlidojuma rezultātā, pēc Reuters rīcībā esošās informācijas, gāja bojā 28 Pakistānas armijas karavīri. Aģentūra Associated Press savukārt vēsta par 24 bojā gājušajiem. Vismaz 13 Pakistānas karavīri arī guvuši ievainojumus.

Tūdaļ pēc ASV spēku uzlidojuma Salalas militārajam kontrolpunktam Pakistānas varas ietādes slēdza ceļu, pa kuru notiek NATO koalīcijas spēku Afganistānā apgāde. Tikmēr Pakistānas premjerministrs Jusufs Reza Gilani paziņoja, ka NATO aviācijas triecienus var uzskatīt par „atentātu pret valsts suverenitāti”.

NATO spēku Afganistānā pārstāvji ir apstiprinājuši Pakistānas karavīru bojāejas faktu, gan atsakoties nosaukt precīzu nogalināto cilvēku skaitu. NATO un ASV arī izteikušas nožēlu par karavīru dzīvības prasījušo aviācijas triecienu, atzīmējot, ka uzlidojums Pakistānas militārajam kontrolpostenim iespējams, noticis kļūdas dēļ. Notikušā apstākļi pagaidām paliek neskaidri un Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) Afganistānā pārstāvji ir paziņojuši, ka veiks incidenta izmeklēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits