Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - CITĀTI. Pasaules līderi vērtē Obamas uzvaru

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova pirmais vietnieks Grigorijs Karasins: “Amerikas prezidenta vēlēšanu rezultāti rada cerību, ka ASV ar svaigu pieeju ķersies pie sarežģītu jautājumu, tostarp, ārpolitikas un attiecību ar Krievijas Federāciju, risināšanas.”

Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns:
“Es apsveicu ar panākumiem Baraka Obamas “iedvesmojošo kampaņu” un “progresīvās vērtības”, kas ir iekustinājušas amerikāņu politiku. Es pazīstu B.Obamu. Mēs abi esam apņēmušies parādīt, ka valdība var darboties, lai godīgi palīdzētu cilvēkiem šajos grūtajos laikos”.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī:
“Laikā, kad mums ir kopēji milzīgi izaicinājumi, jūsu ievēlēšana ir radījusi lielas cerības Francijā, Eiropā un plašāk.” 

Eiropas komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu:
“Mums ir jāpārvērš pašreizējā krīz par jaunu iespēju. Mums vajag jaunu vienošanos jaunai pasaulei. Es no sirds ceru, ka Obamas vadībā ASV pievienosies Eiropai, lai panāktu šo jauno vienošanos. Mūsu sabiedrību labumam, pasaules labumam.”

Afganistānas prezidents Hamids Karzaji:
“Es apsveicu Amerikas tautu ar tās izcilo lēmumu un ceru, ka jaunā ASV administrācija un, jauno prezidentu vēlot, parādītās rūpes par cilvēkiem un uzmanības nepievēršana rasei un ādas krāsai, turpinās šo vērtību izplatīšanos visā pasaulē agrāk vai vēlāk.”

Kenijas prezidents Mvai Kibaki:
“Mēs, Kenijas ļaudis, esam ārkārtīgi lepni par jūsu Kenijas saknēm. Jūsu uzvara ir ne tikai iedvesma milijoniem cilvēku visā pasaulē, bet arī īpaša atbalss šeit Kenijā.”

Palestīniešu prezidenta Mahmuda Abasa palīgs Saeibs Erekats:
“Mēs ceram, ka ievēlētais ASV prezidents turpinās iesākto virzienu un ASV iesaisti miera procesā bez kavēšanās. Ceram, ka vīzija par divām valstīm tik bez kavēšanās sākta ieviest dzīvē.”

Irānas garīgā līdera ajatollas Ali Khamnei palīgs Ali Aghamohamadi:
“Ievēlētais prezidenta kandidāts ir solījis pārmaiņas politikā. Ja Obama sekos saviem solījumiem, ieskaitot nekonfrontēšanu ar citām valstīm, kā Bušs to darīja Irākā un Afganistānā, un koncentrēšanos uz Amerikas un tās iedzīvotāju problēmām, tad ASV un Irānas attiecībām ir iespēja uzlaboties.”

Japānas premjers Taro Aso:
“Japānas-ASV savienība ir svarīga Japānas diplomātijai un ir pamats mieram un stabilitātei Āzijas Klusā okeāna reģionā. Ar vēlēšanās uzvarējušo prezidentu Obamu es stiprināšu Japānas-ASV savienību arī turpmāk un strādāšu, lai risinātu globālos pasaules ekonomikas, terorisma un vides jautājumus.”

Pakistānas vēstniecība Vašingtonā:
“Prezidents Asifs Ali Zadari ir paudis cerību, ka Pakistānas – ASV attiecības uzlabosies ar ASV jauno vadību, kura saņēma tautas mandātu otrdienas vēlēšanās.”



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits