Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - Obama ieceļ CIP un Nacionālā izlūkošanas dienesta jaunos vadītājus

Jaunievēlētais ASV prezidents Baraks Obama par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītāju pirmdien izraudzījies bijušā ASV prezidents Bila Klintona Baltā nama personāla vadītāju Leonu Penetu, ziņo BBC. 

Iepriekš L.Peneta salīdzinoši maz strādājis ar jautājumiem, kas saistīti ar nacionālo drošību.

Eksperti uzskata, ka B.Obama ar šo soli vēlējies CIP ienest jaunas vēsmas, jo pēdējā laikā drošības dienesta reputāciju smagi iedragājusi sabiedrības rīcībā nonākusī informācija par tā pielietotajām metodēm cīņā pret terorismu.

L.Peneta savulaik bija demokrātu un republikāņu partiju veidotās Irākas pētījumu grupas loceklis, kurai bija jālemj par Irākas kara izbeigšanas veidiem. Grupas sniegtās rekomendācijas pakāpeniski izvest spēkus no Irākas pašreizējā ASV prezidenta Džordža V.Buša administrācija ignorēja, tā vietā palielinot ASV militāro klātbūtni.

Pirms pievienošanās B.Klintona administrācijai L.Paneta no 1977. līdz 1993.gadam bija kongresmenis un lielāko uzmanību pievērsa budžeta, pārtikas un vides jautājumiem, raksta Reuters.

Savukārt ASV Nacionālo izlūkošanas dienestu turpmāk vadīs atvaļinātais admirālis Deniss Bērs. Viņš aptuveni gadu strādājis CIP un neilgi pēc 11.septembra uzbrukumiem izstrādāja pretterorisma militāro stratēģiju.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits