Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pēc traģēdijas skolēni no Floridas Vašingtonā mudinās kongresmeņus grozīt ieroču kontroles likumus

Vidusskolēni no ASV Floridas štata skolas, kur trešdien apšaudē tika nogalināti 17 un ievainoti 14 cilvēki, gatavojas doties uz Vašingtonu, lai nokauninātu likumdevējus un pamudinātu viņus beidzot grozīt likumus ieroču kontroles jomā.

Kā viņi pastāstījuši telekanālam ABC, 24.martā plānots rīkot Gājienu mūsu dzīvības atbalstam, un līdzīgi atbalsta pasākumi šai dienā iecerēti visā valstī. Jaunieši cer, ka traģiskais notikums viņu skolā varētu kļūt par pavērsiena punktu šai jautājumā.

Viena no viņiem, 18 gadus vecā Emma Gonsalesa, svētdien piesaistīja plašas sabiedrības uzmanību ar runu, kurā viņa kritizēja prezidentu Donaldu Trampu par miljoniem dolāru lielo atbalstu, ko viņa priekšvēlēšanu kampaņai snieguši ieroču lobisti.

Gonsalesa izteikusi pārliecību, ka Pārklendas apšaudei jākļūst "par pēdējo masu slaktiņu", un aicinājusi politiķus iesaistīties sarunās par ieroču kontroli.

"Mēs gribam dot viņiem iespēju šai jautājumā nostāties pareizajā pusē," viņa piebildusi, kopā ar vēl četriem saviem klasesbiedriem vēršoties pie vienaudžiem visā valstī un aicinot nodot šo vēstījumu tālāk.

Viņas skolasbiedrs Kemerons Keskijs norādījis uz politiķu saistību ar Nacionālo šaujamieroču asociāciju (NRA), kas ir ASV lielākais šaujamieroču nēsāšanas tiesību lobijs. Viņš pauda uzskatu, ka "ikviens politiķis, kurš pieņem naudu no NRA, ir atbildīgs par šādiem notikumiem".

Kaskijs piebildis, ka runa nav par republikāņiem vai demokrātiem kā tādiem. Apsūdzot asociāciju "šaujamieroču kultūras kopšanā un veicināšanā", viņš skaidrojis, ka skolēnu mērķis ir ieviest jaunu attieksmi, kurā katrs politiķis, kas pieņem naudu no asociācijas, ir pelnījis "kauna žetonu".

Apšaudi Pārklendas pilsētas vidusskolā sarīkoja 19 gadus vecais Nikolass Kruss, kas iepriekš disciplīnas pārkāpumu dēļ bija izslēgts no skolas. Kruss tika aizturēts, un viņam izvirzītas apsūdzības 17 tīšās slepkavībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits