Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pentagons: ASV spēki devuši triecienu Al Qaeda Sīrijas atzara līderiem

ASV spēki sestdien Sīrijas ziemeļrietumos, netālu no Idlibas pilsētas, devuši triecienu grupējuma Al Qaeda līderiem, apliecinājis Pentagons.

Tas nav nedz norādījis, kādi ieroči šai uzbrukumā izmantoti, nedz sniedzis citas sīkākas ziņas, bet Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) pirms tam ziņoja, ka raķešu triecienos nogalināti vismaz 40 džihādistu līderi, kas bija pulcējušies uz apspriedi mācību nometnē ziemeļos no Idlibas.

ASV Centrālā pavēlniecība paziņojusi, ka amerikāņu spēku trieciens bijis vērsts pret Al Qaeda Sīrijas atzara līderiem, kuri "atbildīgi par uzbrukumiem, kas apdraudēja ASV pilsoņus, mūsu partnerus un nevainīgus civiliedzīvotājus".

"Turklāt šā objekta likvidēšana vēl vairāk iedragās viņu spēju rīkot jaunus uzbrukumus un destabilizēt reģionu," teikts paziņojumā.

Ziņu aģentūras AFP korespondents vēstīja par melnu dūmu mākoni, kas pacēlies no džihādistu bāzes puses. Novērots, ka turp devušās ātrās palīdzības mašīnas, bet žurnālistiem piekļūšana šim rajonam liegta.

Tikmēr Krievijas atbalstītie Sīrijas valdības spēki sestdien ievēro vienpusēju pamieru Idlibas deeskalācijas zonā, par kuru tika paziņots iepriekšējā dienā pēc mēnešiem ilgas reģiona bombardēšanas.

Kaujinieki, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, norādījuši, ka piekrīt pamieram, paturot tiesības reaģēt uz jebkādu vardarbību.

SOHR ziņo, ka kopš pusnakts nav reģistrējusi nekādus valdības spēku uzlidojumus.

Top komentāri

S ♥ NATO
S
ASV trieciens būtu jādod ruSSkij Mir Sīrijas atzara līderiem !
Scorseze
S
Ko jeņķu armija dara neatkarīgā valstī!? Pašu jeņķu spēkiem izveidojuši un nobruņojuši šos padibenes un nu "aktīvi" pret viņiem "cīnās" pa ceļam, protams, laupot Sīrijas valsts resursus cik tik spēka:) Bet visa pasaule izliekas, ka viss ir vislabākajā kārtībā:)
Pipars
P
Mulsina bilde kur iespējams ASV karavīri uz Toyota džipa pa kaut ko šauj ar vēl PSRS ražoto "ЗУ-23-2"... Rodas jautājums vai tad amīši karošanai nevarēja paņemt ko mūsdienīgāku... pašā ASV ražotu...?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits