Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Pētījums: ASV pērn izraidījusi vairāk meksikāņu nekā uzņēmusi

ASV šogad deportējušas vairāk meksikāņu nekā uzņēmušas, apliecina jau otrais šāda veida pētījums, kas nonācis atklātībā šonedēļ.

Pētījumā, kuru trešdien publicēja Mehiko Ziemeļu robežas koledža, teikts, ka meksikāņu skaits, kas dodas uz ASV, sācis samazināties jau 2008.gadā, kad reģistrēti 700 000 emigrantu. 2011.gadā to skaits sarucis līdz 350 000. "Šajā periodā ASV varasiestāžu atgriezto un deportēto migrantu skaits nav samazinājies tādā pašā tempā un mainījies no 500 000 līdz 350 000," norādījis pētnieks Renē Mārtins Seteno.

Saskaņā ar pētījumu 46,5% no imigrantiem, kas atgriezušies Meksikā, ASV dzīvojuši ilgāk nekā gadu. Senteno lēš, ka laikā no 2006. līdz 2010.gadam ASV ir deportējušas 1,2 miljonus meksikāņu, kas veido desmit procentus no meksikāņiem, kuri, kā tiek lēsts, dzīvo Savienotajās Valstīs.

Bez deportētajiem Meksikā izlēmis labprātīgi atgriezties vēl 281 000 meksikāņu, tādējādi savstarpējās migrācijas apmaiņas bilance starp Meksiku un ASV ir aptuveni nulle, norāda Senteni.

Pētījumā secināts, ka migrācijas tendences galvenie cēloņi ir savienoto valstu ekonomikas lejupslīde un stingrākā ASV imigrācijas politika. Arī Vašingtonā bāzētā Pjū Spāņu centra pētījums, kas publiskots ceturtdien, liecina, ka ASV ieceļojušo un izceļojušo meksikāņu bilance tuvinās nullei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits