Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pētījums: Ķīnas ekonomika līdz 2019. gadam apsteigs ASV

Ķīna nākamo sešu gadu laikā ekonomikas lieluma ziņā apsteigs ASV, bet vēl pēc 30 gadiem kļūs par pasaulē svarīgāko valsti, atsaucoties uz Ķīnas Zinātņu akadēmijas prognozēm, vēsta laikraksts Global Times. Akadēmija gan nav sniegusi informāciju par kritērijiem, kas izmantoti šo prognožu veikšanai.

Laikraksts publicējis akadēmijas izstrādāto pētījumu, kurā teikts, ka Ķīnas ekonomika līdz 2019.gadam būs liekāka par ASV tautsaimniecību un līdz 2049. gadam Ķīnas "starptautiskais statuss" pārsniegs Savienotās Valstis.

Vairākas desmitgades ilgušas ekonomikas reformas un atvērtība ārvalstu investīcijām veicinājusi Ķīnas attīstību no nabadzīgas, lauksaimniecības valsts, tai kļūstot par pasaulē otru lielāko ekonomiku aiz ASV. Starptautiskie analītiķi prognozē, ka Ķīnas ekonomika, ņemot vērā tās augsto izaugsmes tempu, apsteigs ASV iekšzemes kopprodukta (IKP) ziņā šā gadsimta pirmajā pusē, taču to uzskati par precīzu brīdi un kritērijiem atšķiras. Tāpat analītiķi arī uzskata, ka ASV, visticamāk, saglabāsies turīgāka rēķinot uz vienu iedzīvotāju, ņemot vērā Ķīnā dzīvojošos 1,3 miljardus cilvēku salīdzinājumā ar ASV iedzīvotājiem aptuveni 315 miljonu apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits